Ένας 81χρονος άνδρας που ήταν παγιδευμένος στο χιόνι της Καλιφόρνια για μια εβδομάδα, κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας κρουασάν και χιόνι.

 

Ο ηλικιωμένος έχει έχει αναγνωριστεί ως ο 81χρονος Τζέρι Άλαν Τζουρέτ. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Inyo είπε ότι ο Τζουρέτ εντωπίστηκε στις 2 Μαρτίου όταν ένα πλήρωμα ελικοπτέρου της  Περιπόλου Αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια (CHP) τον εντόπισε να κουνάει το χέρι του μέσα από το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν θαμμένο κάτω από το χιόνι .

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, ο σερίφης είπε: «Όταν το πλήρωμα πλησίασε για επιθεώρηση, ένα παράθυρο κατέβηκε και ένα άτομο άρχισε να κουνάει το χέρι του από το εσωτερικό του οχήματος.

«Το πλήρωμα της CHP φόρτωσε το άτομο στο ελικόπτερο και το μετέφερε απευθείας στο αεροδρόμιο Bishop, για να μεταφερθεί από εκεί σε νοσοκομείο».

Το βήμα ήταν καθαρά προληπτικό, καθώς ο άνδρας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αργότερα την ίδια μέρα.

Ο Τζουρέτ αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως εξαφανισμένος στις 24 Φεβρουαρίου, λίγο αφότου ξεκίνησε για ένα  ταξίδι 273 χιλιομέτρων από το Big Pine της Καλιφόρνια στο Gardnerville της Νεβάδα. Ωστόσο, η αναζήτηση για τον Τζουρέτ δεν ήταν εύκολη, καθώς πολλές προσπάθειες να τον βρουν διακόπηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Οι ακραίες χιονοθύελλες οδήγησαν επίσης στο κλείσιμο των δρόμων, καθιστώντας την αποστολή διάσωσης πιο δύσκολη και μειώνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς έκβασης.

Αλλά ο Τζουρέτ επέζησε από την τρομερή δοκιμασία, τρώγοντας χιόνι και κρουασάν.

Ο αδερφός του 81χρονου, ο Τζο, μίλησε σε τοπικά μέσα για το «θαύμα» που επέζησε ο αδελφός του.

Είπε: «Πιστεύω πραγματικά ότι ήταν ένα θαύμα. Ο πιλότος είχε σχεδόν ξεμείνει από καύσιμα. Αλλά κοίταξε κάτω και είδε κάτι που έμοιαζε με βράχο. Είχε έναν άλλο άνδρα μαζί του στο ελικόπτερο… και καθώς κοίταζαν κάτω, είδαν το αυτοκίνητο του αδερφού μου».