Σε μήνυση προχώρησε 36χρονη μητέρα στον Βόλο κατά 55χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εργάζεται ως καθαριστής σε φανάρια, καταγγέλλοντας πως την έβρισε και την απείλησε τρομάζοντας τα παιδιά της, επειδή του έδωσε ευτελές φιλοδώρημα.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 16/9, και ο 55χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για εξύβριση και απειλή.

Όπως κατέθεσε η γυναίκα, ήταν 8.30 το βράδυ όταν σταμάτησε με το αυτοκίνητό της, στο οποίο επέβαιναν τα δύο της παιδιά, σε φανάρια στο ύψος του περιφερειακού. Ο 55χρονος πλησίασε το όχημα για να καθαρίσει το μπροστινό τζάμι και η 36χρονη του έκανε νόημα να μην το κάνει. Εκείνος πάραυτα καθάρισε και η γυναίκα του έδωσε φιλοδώρημα ένα κέρμα των 10 λεπτών.

Τότε ο άνδρας βγήκε εκτός εαυτού και της πέταξε πίσω το κέρμα μέσα από το μισάνοιχτο παράθυρο, ενώ της φώναζε φράσεις στην δική του γλώσσα και από το ύφος του κατάλαβε πως την εξύβρισε. Επίσης, κινήθηκε απειλητικά προς το αυτοκίνητο καδραίνοντας το κοντάρι της σκούπας του, αλλά η 36χρονη πρόλαβε να διαφύγει καθώς το φανάρι άναψε πράσινο. Όπως είπε η ίδια, τα δύο ανήλικα παιδιά της στο πίσω κάθισμα τρόμαξαν και έβαλαν τα κλάματα από το όλο συμβάν.

Στην απολογία του ο 55χρονος,ο οποίος κατέθεσε με την βοήθεια διερμηνέα, ισχυρίστηκε πως τα γεγονότα δεν εκτυλίχθηκαν με τόσο δραματικό τρόπο, και ο ίδιος δεν θεώρησε το περιστατικό σοβαρό.

Πάραυτα δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.