Λίγοι ξέρουν για τον άγνωστο αδερφό που έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Βενιέρη Βελόπουλο.

Ο ίδιος αποφάσισε να αποκτήσει και δεύτερο επώνυμο! Όπως είχε εξηγήσει σε εκπομπή, επηρεάστηκε από την χαρακτηριστική ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο!

 

Τα δύο αδέλφια κατέβηκαν στις εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βενιέρης υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Βελόπουλος με το κόμμα του την Ελληνική Λύση.

Τα δύο αδέλφια πέρασαν χωριστά μεγάλο μέρος της παιδικής τους ηλικίας, καθώς κατάγονταν από μία φτωχή οικογένεια και οι γονείς τους έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία όταν ήταν μικροί. Για 11 χρόνια μεγάλωναν σε χωριστά σπίτια με τον μικρότερο, τον Κυριάκο Βελόπουλο να μεγαλώνει στο σπίτι του θείου τους στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

 

Ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος έγινε γνωστός ως ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής και δημοσιογράφος, ωστόσο έχει σπουδάσει στο τμήμα μηχανικών τοπογραφίας και γεωοπληροφορικής από το οποίο αποφοίτησε το 1987. Παράλληλα με τις σπουδές, μπήκε μέσα του το …μικρόβιο της πολιτικής.

 

Τα πρώτα χρόνια η δημοσιογραφία κέρδισε και τον αδελφό του Κυριάκο, ο οποίος στην πορεία ανέπτυξε τη δική του επιχειρηματική δράση… για να τον κερδίσει και εκείνον η πολιτική…

Το 1997 ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την επί σειρά ετών σύντροφό του και οικονομολόγο Μαρία Λαζαρίδου. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τον Άγγελο. Ο αδελφός του Κυριάκος είναι παντρεμένος με την Όλγα Πετροπούλου και έχουν αποκτήσει μία κόρη.