Ένα κόμμα με το όνομα «Χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδας», του Μιλτιάδη Τζαλαζίδη, έκανε την εμφάνισή του στις εκλογές του 2009 και έμεινε στην ιστορία, καθώς δεν πήρε ούτε μία ψήφο.

Μάλιστα, κατά τις προεκλογικές ομιλίες του, ο επικεφαλής παρουσίαζε και την ακίνητη περιουσία του, την οποία θα μοίραζε σε περίπτωση εκλογής του στη Βουλή.

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης ασχολούνταν με την πολιτική, καθώς είχε κατέβει υποψήφιος με τα κόμματα της Δημοκρατικής Αναγέννησης του Κωστή Στεφανόπουλου, της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και του ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα.

 

Έτσι, το 2009 συγκεντρώνει 1375 ψήφους, με αποτέλεσμα η “εκλογική επιτυχία” του να τον ωθήσει να κατέβει και το 2012, με το όνομα «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική ΝΔ, όχι στον πόλεμο, κόμμα επιχείρηση, χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, σώζω ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδας ΠΑΕΚΕ».

 

Οι ψηφοφόροι του γυρνούν την πλάτη και συγκεντρώνει 302 ψήφους.

 

Γιατί το κόμμα δεν πήρε ούτε μία ψήφο
Ωστόσο, στις επόμενες εκλογές έμεινε στην ιστορία ως το κόμμα που δεν πήρε ούτε μία ψήφο, αφού ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης μάλωσε στο εκλογικό κέντρο, εκνευρίστηκε και αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει το κόμμα του, ενώ στις επόμενες εκλογές πήρε μία ψήφο.