Για ακόμη μια φορά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σιντικής εξασφάλισε και παρείχε Δωρεάν Πλήρη Μαστολογικό Έλεγχο σε ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου Σιντικής με σύνθημα «ΕΣΥ ξέρεις να αυτοεξετάζεσαι;». Μία δράση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 από τον Δήμο Σιντικής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σιντικής σε συνεργασία με το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» και την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Γυναίκες όλων των ηλικιών έσπευσαν να εξεταστούν από την Πρόεδρο του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης»-Χειρουργό κυρία Γιώτα Σασοπούλου και το μέλος του Σωματείου-Γιατρό κυρία Αννέτα Λειβαδιώτου, σε μία δράση που σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, προάγοντας την πρόληψη, αλλά και προσφέροντας σε μεταγενέστερο χρόνο δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.

Παράλληλα, στην είσοδο του Κέντρου Κοινότητας είχαν τοποθετηθεί ροζ μπαλόνια, στα οποία η κάθε ωφελούμενη της δράσης, αμέσως μετά την εξέτασή της, έγραφε το όνομά της. Μία συμβολική κίνηση, που τονίζει την αξία και τη σπουδαιότητα του προληπτικού ελέγχου, ο οποίος σώζει ανθρώπινες ζωές.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινότητας και συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής & Απασχόλησης – Εντεταλμένη Σύμβουλο Κέντρου Κοινότητας Ρούλα Αργυροπούλου, τα στελέχη του Κέντρου Συντονίστρια και Κοινωνική Λειτουργό Μαρία Τσεκμέζογλου, Ψυχολόγο Ιορδάνα Τουτζιάρη και Ψυχολόγο Βασιλική Φουδούλη, οι οποίες συντόνισαν και εργάστηκαν για την επιτυχή πραγματοποίηση και αυτής της δράσης, αλλά και τις γιατρούς του Σωματείου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος Σιντικής και η Δημοτική Αρχή, όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζει και ενισχύει αυτού του είδους τις δράσεις, που ευαισθητοποιούν την κοινωνία και συμβάλλουν στην πρόληψη».

Από την πλευρά της, η κυρία Ρούλα Αργυροπούλου ευχαρίστησε τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και τα μέλη του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» και κάλεσε όλες τις γυναίκες να προχωρούν σε αυτοεξέταση και μαστολογικό έλεγχο. Έκκληση, την οποία απηύθυναν και οι δύο γιατροί, σημειώνοντας ότι αυτή η δράση, κατά το περασμένο έτος, συνέβαλε ώστε ορισμένες κυρίες να διαγνώσουν έγκαιρα την ανάγκη για περαιτέρω ιατρική έρευνα.