Έγκλημα στη Μάνδρα: Το ανήλικο παιδί είναι αντιμέτωπο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, ενώ στο πλάι του βρίσκεται συνεχώς η οικογένεια του. Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR μίλησε αποκλειστικά ο πατέρας των παιδιών, φανερά συντετριμμένος.

«Φυσικά και θα σταθώ στο παιδί μου. Ένα αγγελούδι είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι ποινές αντιμετωπίζει και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το έγκλημα

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο 14χρονος που φέρεται να δολοφόνησε από λάθος τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα.

Στον 14χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή ενώ για ατύχημα κάνει λόγο και ο δικηγόρος του.

Ο κ. Ιωάννης Βέρρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 υποστήριξε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι δεν πυροβόλησε ο 14χρονος για να σκοτώσει τον 17χρονο αδελφό του.

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια», δήλωσε ο κ. Βέρρας και έκανε λόγο για ευαίσθητη υπόθεση λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα.

Παράλληλα τόνισε πως αν κριθεί ένοχος ο 14χρονος, λόγω της ηλικίας του και με βάση τον ποινικό κώδικα, η Πολιτεία δεν μπορεί να του αποδώσει ευθύνη για αυτό που έχει τελέσει. «Μόνο νομοθετικά μέτρα μπορούν να του επιβληθούν».

Η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για τραύμα στον αυχένα, ενώ-σύμφωνα με πληροφορίες- η απόσταση και κυρίως η πορεία του βλήματος και το ύψος από το οποίο εκτοξεύτηκε, συνάδουν με τη σωματοδομή αλλά και την περιγραφή για το περιστατικό που έδωσε ο 14χρονος.

«Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε.