Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο της 24χρονης που εντοπίστηκε νεκρή στο μπάνιο του διαμερίσματος, όπου διέμενε, στην περιοχή της Παναγίας Λαοδηγήτριας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της αποδόθηκε σε ηλεκτροπληξία, ενώ η εισαγγελική παραγγελία αναζητά τυχόν ποινικές ευθύνες.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ποια είναι τα διερευνώμενα αδικήματα
Ως προς τα διερευνώμενα αδικήματα, περιέχεται η θανατηφόρα έκθεση καθώς και οποιαδήποτε άλλη πράξη (κατά ζωής) προκύψει από την έρευνα. Στην έγγραφη παραγγελία προς την Ασφάλεια ζητείται να προσκομιστούν οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και αυτοψίας.

Ποινικές ευθύνες αναζητά η εισαγγελία μέσω της έρευνας

Αλλά και η ιατροδικαστική έρευνα και τα διαθέσιμα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα οικείοι της 24χρονης.

Το χρονικό του θανάτου της 24χρονης
Την σορό της κοπέλας εντόπισε ο 54χρονος σύντροφος της, με τον οποίο συζούσε. Εκείνος είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα για να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν επέστρεψε, βρήκε την κοπέλα αναίσθητη και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Δίνοντας κατάθεση στους αστυνομικούς του ΑΤ Λευκού Πύργου, ο 54χρονος αναφέρθηκε στο σενάριο της ηλεκτροπληξίας, το οποίο επιβεβαιώθηκε και μετά την ιατροδικαστική εξέταση. «Το τηλέφωνο του μπάνιου ήταν κάτω, το έπιασα να το σηκώσω και είχε ρεύμα» φέρεται να κατέθεσε ο σύντροφος της 24χρονης.