“Τρέχουν και δεν φτάνουν” κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι αυτή την περιόδο, μετά από ειδοποιητήρια που έλαβαν και τα οποία τους υπενθυμίζουν τις… υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δημόσιο, προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους!

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη στο Δήμο Ηρακλείου της Κρήτης.

Εκεί, πραγματικά, στο “παρά πέντε” γλίτωσαν την έκπτωση από τα καθήκοντα τους 35 από τους 160 εκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του Δήμου , οι οποίοι πρόλαβαν και πλήρωσαν εμπρόθεσμα τα χρέη τους στο δημοτικό ταμείο που αφορούσαν σε απλήρωτες οφειλές που ξεπερνούν τα 300 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», με ευθύνη της οικονομικής υπηρεσίας, ειδοποιήθηκαν όλοι οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που είχαν απλήρωτες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες κινδύνευαν να τινάξουν στον αέρα την εκλογή τους.

Έτσι τις προηγούμενες μέρες πέρασαν από τον πάγκο του δημοτικού ταμείου στον 5ο όροφο της οδού Ανδρόγεω μαζί με τους δεκάδες πολίτες που σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που φρόντισαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με την έκπτωση.

Όπως εξηγεί με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Μανόλης Βασιλάκης ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ορίζει ότι όσοι έχουν οφειλές στο Δήμο στον οποίο έχουν εκλεγεί οφείλουν μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία να τις ρυθμίσουν ή να τις εξοφλήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας, ήλεγξαν τις καταστάσεις των οφειλετών του δημοτικού ταμείου και διαπίστωσαν ότι 35 από τους 160 δημοτικούς συμβούλους έχουν απλήρωτες οφειλές που μπορούν να τους στερήσουν την εκλογή τους!!!

Η υπηρεσία ήρθε άμεσα σε επαφή μαζί τους και τους ενημέρωσε και για το ύψος του χρέους και για τον κίνδυνο έκπτωσης τους, προειδοποιώντας τους παράλληλα ότι υπάρχει πολύ συγκεκριμένη προθεσμία την οποία δεν πρέπει να παρακάμψουν και οφείλουν να φροντίσουν εμπρόθεσμα να πληρώσουν τις οφειλές τους. Στο σύνολο τους οι εκλεγμένοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους εμπρόθεσμα για να αποφύγουν με κάθε τρόπο τον κίνδυνο έκπτωσής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τον έλεγχο που έχει κάνει η οικονομική υπηρεσία, έχουν εντοπιστεί άλλοι 18 εκλεγμένοι οι οποίοι έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με το Δήμο Ηρακλείου, οι οποίες όμως αφορούν σε χρηματικά ποσά κάτω από 300 ευρώ, τα οποία δεν δημιουργούν εμπλοκή σε ότι αφορά στην εκλογή τους.

Ωστόσο όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Μ. Βασιλάκης κρίθηκε αναγκαίο να ενημερωθούν και εκείνοι για τις οφειλές τους για να σπεύσουν να τις εξοφλήσουν ή έστω να τις ρυθμίσουν, ώστε για ηθικούς λόγους να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες τους με το Δήμο Ηρακλείου πριν να αναλάβουν και επισήμως καθήκοντα.

Ο ίδιος σημειώνει ότι εφόσον ο δήμος καλεί τους πολίτες να είναι συνεπείς και να φροντίσουν να διαχειριστούν και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους οι πρώτοι που θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα είναι οι αιρετοί, τους οποίους εμπιστεύτηκαν οι Ηρακλειώτες για να τους εκπροσωπήσουν. Οι νεοεκλεγέντες ασφαλώς θα ρυθμίσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες τους χωρίς άγχος, αφού γι’ αυτούς δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός.