Γεννήθηκε στην Γερμανία όμως από τις διηγήσεις των δικών της αγάπησε την Ελλάδα και τις Σέρρες. Με την πρώτη ευκαιρία επέστρεφε στον τόπο της . Στην αρχή για το σχολείο, μετά για δουλειά. Όμως για μία νέα κοπέλα το να πληρώνει τα πάντα μόνη της μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες στις οποίες κυριαρχούν η εργασιακή αβεβαιότητα και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής της χτύπησαν το καμπανάκι πως οι οιωνοί για το μέλλον δεν είναι καλοί και πως δεν θα καταφέρει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να νιιώσει την ασγάλεια που ζητά. Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση και πήγε πάλι στην Γερμανία όπου ξεκίνησε απο το μηδέν. Ούτε εκεί ο δρόμος της ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα ωστόσο σε ένα πιο ορανωμένο κράτος κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να έχει μία καλά οργανωμένη ζωή. Η νοσταλγία για την  Ελλάδα και τις Σέρρες υπάρχει ωστόσο έρχεται όποτε της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της για διακοπές….Από την Κολωνία μιλά στα serraikanea.gr για την ζωή και τα όνειρά της…. 

 

Της Ελένης Λαζάρου

 

 

Όταν επέστρεψες στην Γερμανία τα πράγματα ήταν καλύτερα; 
Όχι ακριβώς. Και στην  Γερμανία τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όταν ξεκινάς από την αρχή , κυρίως γιατί θα πρέπει να έχεις σπίτι και από την άλλη θα πρέπει να έχεις κάποια δουλειά για να έχεις σπίτι .Όποτε θα πρέπει να έχεις κάποιον να σε φιλοξενήσει αρχικά .Εγω ήμουν τυχερή γιατί είχα τους δικούς μου εκεί και με φιλοξένησε αρχικά η μητέρα μου .
Τι δουλειά έκανες στην Γερμανία;
Στη Γερμανία εργάστηκα σε δυο εταιρίες αφού έκανα πρώτα τα απαραίτητα βιογραφικά .
Σήμερα που εργάζεσαι; 
Σήμερα εργάζομαι στη κολωνια όπου και διαμένω μόνιμα σε μια εταιρία γερμανικής κατασκευής ανταλακτικων αυτοκινήτων ..
Κατά καιρούς ακούμε να λέγεται πως στην Γερμανία η εύρεση εργασίας είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Ισχύει; 
Κοιτάξτε εάν κάποιος έρθει στη Γερμανία πρέπει να έχει τις βασικές γνώσεις της γλώσσας γιατί τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα σε επιλογή εργασίας . Εγώ έκανα ένα έτος μαθήματα γερμανικών και πήρα κάποιο πτυχίο βασικών γνώσεων .
Ποιες ειναι οι βασικες διαφορες στις εργασιακες συνθηκες μεταξυ Γερμανιας και Ελλαδας;
Οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ καλύτερες στη Γερμανία υπάρχει σεβασμός κατανόηση με ψηλότερες μισθολογικές αποδοχες αλλά και ανάλογο κόστος ζωής ..
Στις υπολοιπες πτυχες της ζωης οπως στην καθημερινοτητα;
Όσο αφορά την καθημερινότητα και τον τρόπο διασκέδασης σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα , σε αυτό παίζει ρόλο το κλίμα η νοοτροπία ,και ο φόρτος εργασίας ..
Τι σου λειπει πιο πολύ από τις Σερρες;
Τα σουβλάκια του βλαχου κ τα Κουλούρια από το φούρνο Βλαχόπουλος εκεί κοντά στο σπίτι μου το οποίο νοικιάζω τώρα στην οδό Δυτικής Θράκης.
Με την πρώτη ευκαιρία επισκέπτομαι τον τόπο μου που αγαπώ και έχω πολλές αναμνήσεις ..
Στο πισω μέρος του μυαλού σου υπαρχει η σκεψη να επιστρεψεις στις Σέρρες και πως φανταζεσαι την ζωη σου στις Σερρες ;
Πάντα στο μυαλό μου είναι η επιστροφή στο τόπο μου τώρα δεν ξέρουμε πως θα τα φέρει η ζωή θα δείξει η πορεία όσο για αγαπημένα πρόσωπα η οικογένεια μου είναι στη Γερμανία .εχω φίλους γνωστούς στη Σέρρες ..