Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ το Σαββατοκύριακό θα αρχίσει το “σοβαρό” κρύο.

Σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο θα έχουμε μια εξπρές αλλαγή του καιρού από βόρεια προς ΝΑ, χιονοπτώσεις ακόμη και στα 1000 μέτρα και άνω και επικράτηση ψυχρών βοριάδων.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή θα ξεκινήσει να βρέχει κυρίως στα δυτικά και το Σάββατο θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους. Παράλληλα, σύμφωνα με το Γιάννη Καλλιάνο θα δούμε και χιόνια σε υψόμετρο περίπου 1.000 με 1.200 μέτρα, στα πολύ ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό αλλάζει και μία «πρόβα χειμώνα» αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Τα χαρακτηριστικά της θα είναι βροχές, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και χιόνια. Όπως είπε ο μετεωρολόγος του Open, μια πάρα πολύ ψυχρή αέρια μάζα από τη Βόρεια Ευρώπη φτάνει και ρίχνει τη θερμοκρασία κοντά στους 8 με 10 βαθμούς.