Η τεράστια Κατερίνα Στεφανίδη, για μια ακόμη φορά, έδειξε σε όλους και όλες, ότι είναι η αθλήτρια των μεγάλων αγώνων! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατέκτησε το 5ο της συνεχόμενο (ασημένιο) μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 4,73μ. μετά από επική εμφάνιση απόψε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Τι κι αν είχε καλύτερη φετινή επίδοση 4,64μ., η Κατερίνα παρουσιάστηκε στον τελικό του επί κοντώ σε τρομερή κατάσταση και πέρασε με άνεση με την πρώτη προσπάθεια τα 4,43μ, τα 4,58μ και τα 4,73μ, ύψος που της εξασφάλισε και μια θέση στο βάθρο. Στη συνέχεια δοκίμασε χωρίς επιτυχία στα 4,83μ. μένοντας στη 2η θέση κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Πρώτη ήταν η Ελβετίδα Μόζερ με εθνικό ρεκόρ 4,78μ και 3η ήταν το μεγάλο φαβορί η Βρετανίδα Κάντερι με 4,73 (τα πέρασε με την 2η προσπάθεια, ενώ η Στεφανίδη με την πρώτη).

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδη με νέα ατομική επίδοση 22.84 στον ημιτελικό των 200 μέτρων, κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης. Η 20χρονη πρωταθλήτρια πέρασε στον τελικό με έναν από τους δύο καλύτερους χρόνους.

Πηγή: documentonews.gr