Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η σοκαριστική υπόθεση βιασμού και δολοφονίας ενός 10χρονου κοριτσιού, το οποίο διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων σε περίχωρα της βαυαρικής πόλης Βουνσίντελ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 25χρονος Ντάνιελ Τρόγκερ κατηγορείται ότι εισέβαλε στον ξενώνα με τα ανήλικα παιδιά από ένα ανοιχτό παράθυρο γύρω στις 9 το βράδυ στις 4 Απριλίου, βίασε τη μικρή Λένα (που οι Αρχές είχαν απομακρύνει από την οικογένειά της λόγω καταγγελιών για κακοποίηση) και στη συνέχεια «ήπιε μπύρα και παρακολούθησε πορνογραφικό υλικό» με έναν 11χρονο, επίσης φιλοξενούμενο στη δομή. Το αγόρι αυτό πιστεύεται αργότερα ότι επιτέθηκε στην 10χρονη και τη στραγγάλισε, ενώ το άψυχο κορμάκι της ανακαλύφθηκε 12 ώρες αργότερα από το προσωπικό του κέντρου.

Η δομή φιλοξενίας ανηλίκων St Josef, που φιλοξενεί 90 παιδιά, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της έρευνας των Γερμανικών Αρχών, που εντόπισαν τα αποτυπώματα του 25χρονου άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, και του 11χρονου στον χώρο του εγκλήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών ο Τρόγκερ έχει συλληφθεί και κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου, διάρρηξη και εμπρησμό.

Ο «μοναχικός άνδρας» όπως τον χαρακτηρίζουν άτομα που τον γνώριζαν, εργαζόταν ως υπάλληλος καθαρισμού στον δήμο, και φέρεται να εμπλέκεται σε σωρεία διαρρήξεων σε εργοτάξια και κλοπή εξοπλισμού αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

troger

 

Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας, ο 11χρονος που φέρεται να σκότωσε το κοριτσάκι στη δομή αφού αποχώρησε ο άνδρας, είχε ιστορικό βίας. Λόγω της μικρής του ηλικίας, το αγόρι δεν θα διωχθεί για την πράξη του και έχει ήδη μεταφερθεί σε άλλο ίδρυμα. Επισημαίνεται ότι η ηλικία ποινικής ευθύνης βάσει της γερμανικής νομοθεσίας είναι τα 14 χρόνια.

«Πώς είναι δυνατόν ένας άνδρας να εισβάλλει σε μια δομή που υποτίθεται ότι ειναι ασφαλής; Όλο το κτίριο θα έπρεπε να είναι κλειδωμένο. Γιατί δεν υπήρχε επίβλεψη; Πού ήταν το προσωπικό; Γιατί η σορός της Λένας ανακαλύφθηκε το επόμενο πρωί; Όλα αυτά τα ερωτήματα εξετάζονται και χρειάζονται απάντηση» λέει πηγή της εφημερίδας που εμπλέκεται στην έρευνα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αρμόδιες υπηρεσίες που τοποθέτησαν το 11χρονο αγόρι στη δομή γνώριζαν για το βίαιο παρελθόν του, και παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί με δεκάδες άλλα παιδιά.

domi

Σε δήλωση που απέστειλε στην Daily Mail, ο καθολικός οργανισμός που διαχειρίζεται τη δομή St Josef εξέφρασε τη «βαθιά του λύπη» για το συμβάν, επισημαίνοντας ότι οι οικογένειες που επηρεάστηκαν δέχονται την απαιτούμενη υποστήριξη και βοήθεια. Επίσης, «μια ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων έχει ήδη λάβει μέτρα ώστε να δοθεί η απαιτούμενη υποστήριξη στα παιδιά και τους εργαζόμενους της δομής», οι οποίοι έχουν βιώσει έντονο συναισθηματικό τραύμα. Η συγκεκριμένη ομάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες, με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την σταθερότητα στη ζωή των φιλοξενούμεων παιδιών.

Μέλη του προσωπικού της δομής αρνήθηκαν να μιλήσουν στην εφημερίδα για το συμβάν. Ένας από τους εργαζόμενους εξήγησε ότι είναι ακόμα όλοι τους σοκαρισμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν πώς έγινε ό,τι έγινε, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Οι Αρχές επίσης τηρούν σιγή ιχθύος, πέραν από μία ανακοίνωση όπου ανέφεραν ότι ο 25χρονος Γερμανός ομολόγησε την πράξη του κατά την ανάκριση, και δεν πιστεύεται μέχρι στιγμής ότι εμπλέκεται άμεσα στην δολοφονία της 10χρονης από τον 11χρονο.