Το Νοσοκομείο Σερρών επισκέφτηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα και συνάντησε μαζί με τον Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη από την τοπική Οργάνωση Βάσης του ΜέΡΑ25 Σερρών, εκπροσώπους των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μετέφεραν στο κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 και στον Γραμματέα του κόμματος όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν με την πανδημία και όχι μόνο. Οι υγειονομικοί επισήμαναν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο που οδηγεί σε υπεράριθμες και πολλές φορές απλήρωτες υπερωρίες. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν ακόμα την διαρκή υποχρηματοδότηση, την διαρκή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και τα διαρκή προβλήματα στις υποδομές των δημοσίων νοσοκομείων.

Υπάρχει μια πανομοιότυπη θλιβερή κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την χώρα γιατί υπάρχει αυτή η πολιτική επιλογή ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του και τόνισε την ρευστοποίηση της εργασίας όλων των εργαζομένων, εξ’ ου και οι τρίμηνες συμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ακόμα πως πρέπει να υπάρξει δυναμική αντεπίθεση από αυτούς που παλεύουν για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας και στηλίτευσε τον ρόλο των ΣΔΙΤ που προωθεί η Μητσοτάκης Α.Ε. στο χώρο της υγείας.

Τέλος, ο Κρίτωνας Αρσένης υπογράμμισε κι αυτός από την πλευρά του αυτόν τον ταξικό πόλεμο που ζούμε με την λεηλασία της κοινωνίας και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ταξική αφύπνιση της κοινωνίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε: “Έχει περάσει κάποιος καιρός από την αρχή της πανδημίας και είναι πλέον ξεκάθαρο, η Κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ένα πρόσχημα για περαιτέρω αποδυνάμωση Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές που προσέλαβε, προσελήφθησαν ώστε να μην υπάρξουν μόνιμοι και με το τέλος της πανδημίας οι επικουρικοί να φύγουν, οι περισσότεροι στο εξωτερικό όπως δυστυχώς γίνεται εδώ 12-13 χρόνια με τους γιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας να φεύγουν από αυτή την χώρα, να γίνονται κομμάτι του brain drain, και αυτό που μένει είναι ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο συνεχίζει να βαδίζει την καθοδική πορεία που ξεκίνησε με τα μνημόνια το 2010, της αποψίλωσης, όχι ως αποτυχία αλλά ως πλάνο, ως σχέδιο. Γιατί αυτό που θέλει η ολιγαρχία σε αυτή τη χώρα είναι αυτό το κτήριο εδώ να γίνει κομμάτι του real estate, οι ιδιώτες να μπούνε μέσα, να αλωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας -οι φτωχοί να μπαίνουν κάπου, να μην πεθαίνουν στο δρόμο τουλάχιστον- αλλά όλο το σύστημα να ιδιωτικοποιηθεί μέσα από ψευτοΣΔΙΤ, με δήθεν συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που ουσιαστικά τι θα κάνουν, θα εγγυώνται τα κέρδη των ιδιωτών μέσα από ασφαλιστικές εταιρείες. Εσείς που μας ακούτε, θα πληρώνετε πολύ περισσότερα σε ιδιώτες οι οποίοι θα σας παρέχουν πολύ χειρότερες υπηρεσίες Υγείας. Αυτό είναι ένα πλάνο το οποίο εμείς στο ΜέΡΑ25 είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το αντιπαλέψουμε και τελικά να το υπερνικήσουμε”.