Για να ξαναζήσει ο ελληνικός λαός ευκαιρίες δημιουργίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής

Μια συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με χαμόγελα αλλά και μεγαλύτερες ευθύνες. Αυτό είναι το  γενικότερο συμπέρασμα από τη χθεσινή συνεδρίαση του ανώτερου κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ.

Από τις ομιλίες του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, αρκετών Βουλευτών αλλά και στελεχών υπήρξε συμφωνία για την περαιτέρω πορεία του Κινήματος.

Μια πορεία βασισμένη στην πολιτική αυτονομία:

·        Με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση.

·        Με νέο πολιτικό αφήγημα διεκδίκησης της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης του τόπου.

·        Με νέο στρατηγικό πολιτικό μέτωπο, απέναντι στην ΝΔ και την πολιτική της.

·        Με διευρυμένους ορίζοντες και γενναίο πολιτικό και αξιακό άνοιγμα, με όρους κοινωνίας.

·        Με συστηματική και ανοιχτή λειτουργία των οργάνων του κόμματος που θα παράγουν πολιτική.

·        Με όλα τα στελέχη στην πρώτη γραμμή, δίπλα στην κοινωνία.

·        Με τα πόδια γερά στη γη, αλλά το κεφάλι ψηλά.

Σταθερά «βήματα» για το μεγάλο «άλμα» στις επόμενες εθνικές εκλογές ζήτησε από τα στελέχη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας το πλάνο του ΠΑΣΟΚ με πρώτο κρίσιμο σταθμό τις ευρωεκλογές.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς στο πλάνο που έχει για το νέο πολιτικό κύκλο που ξεκινά με το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις και για τη σημασία να μην αντιμετωπίσουν ηγεσία και στελέχη τη νέα συνθήκη με «πανηγυρισμούς» αλλά με αίσθημα ευθύνης. Επίσης έκανε ανοιχτό κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν το εγχείρημα της Χαριλάου Τρικούπη. Απευθύνομαι – είπε – σε όλους τους δημοκράτες πολίτες και τους καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Απέκλεισε δε συμφωνίες κορυφής και απαντώντας στα ερωτήματα περί συνεργασιών, συμμαχιών ή μεταγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι: «Δεν επιλέγουμε τις εύκολες και ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά τον δύσκολο, κοπιαστικό, στέρεο δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών με αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις. Είναι ο μόνος στέρεος δρόμος, όπως έχει αποδείξει και η πρόσφατη ιστορία». Ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ότι θα ρίξει το βάρος στο να είναι το ΠΑΣΟΚ «ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή κυβέρνηση αύριο».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απλά ένα στόχο να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να αλλάξει ο τόπος σελίδα».

Σε σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά «Το ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι, το ΠΑΣΟΚ  για το οποίο αγωνίζομαι, το ΠΑΣΟΚ όλων μας, δεν έχει στόχο απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει έναν πολύ μεγαλύτερο στόχο. Να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να γυρίσει ο τόπος σελίδα. Για να ξαναζήσει ο ελληνικός λαός ευκαιρίες δημιουργίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής. Και όχι να είμαστε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών.»

Η χώρα – επανέλαβε εμφατικά και στο φινάλε της ομιλίας του- χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση αλλά πάνω απ’ όλα ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική.