Κύμα αρνητικών αντιδράσεων στον χώρο της υποκριτικής, και όχι μόνον, έχει ξεσηκώσει η αποκάλυψη του ηθοποιού Άγγελου Ανδριόπουλου πως απολύθηκε από την θεατρική παραγωγή στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει το καλοκαίρι λόγω… εγκυμοσύνης της συζύγου του!

 

Aggelos_-_Andriopoulos

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο ηθοποιός έχει κάνει ήδη γραπτή καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και η υπόθεσή του θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, θα παραπεμφεί δηλαδή στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Τα μέλη του ΣΕΗ, ωστόσο, δεν αποκαλύπτουν το όνομα του σκηνοθέτη της παράστασης, ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, σεβόμενα την επιθυμία του καταγγέλλοντα ηθοποιού.

Το απίστευτο γεγονός δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Άγγελος Ανδριόπουλος, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την παράσταση από την οποία εκδιώχθηκε και τα ονόματα του παραγωγού και του σκηνοθέτη της οι οποίοι, προφανώς, φέρουν την ευθύνη.

Ο ηθοποιός σημειώνει πως είχε δώσει τα χέρια με τους υπεύθυνους της θεατρικής παράστασης η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και ότι ο σκηνοθέτης της έκρινε πως δεν θα μπορούσε να είναι συνεπής στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεδομένου ότι η σύζυγός του αναμένεται να γεννήσει κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

«Σε άλλα νέα, σήμερα απολύθηκα λόγω… εγκυμοσύνης. Να κλείνεις μια συμφωνία για καλοκαιρινή παράσταση, να δίνεις τα χέρια και δύο μήνες μετά, ύστερα από κάποιες πρόβες και ενώ έχεις δεσμεύσει την καλοκαιρινή σου περίοδο, να σε παίρνει ένα μεσημέρι τηλέφωνο η παραγωγή και να σου λέει “ότι ο σκηνοθέτης αποφασίζει να διακόψει την συνεργασία γιατί ανησυχεί ότι δεν θα βγάλεις την παράσταση σε περίπτωση που την συγκεκριμένη ημερομηνία γεννήσει η σύζυγός σου”.

Δυστυχώς λοιπόν, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν ακόμα μετά από δεκαετίες να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά -στην Ελλάδα του 2023- υπάρχουν και περιπτώσεις απολύσεων ανθρώπων που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες, με σκοπό να μη βλάψουν (με την χαρά τους..;) το καλό; Τον στόχο; μιας παράστασης…» έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στα πολυάριθμα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτησή του εκφράζεται οργή για περισταστικό ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοί του τον προτρέπουν να κάνει όλα όσα πρέπει για να διεκδικήσει το δίκιο του.