Πατέρας Αντώνιος: «Μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις, καλώ όλα τα παιδιά να πούνε την μία και πραγματική αλήθεια, χωρίς φόβο».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο πατέρας Αντώνιος έπειτα από την ανάκληση καταγγελίας περί ασέλγειας ενός εκ των δύο καταγγελόντων. Κατ΄αυτόν τον τρόπο ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», επιχειρεί να στείλει το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα στους εμπλεκόμενους της υπόθεσης, καθώς φέρεται να είναι βέβαιος πως πρόκειται για την κατασκευή μίας σκευωρίας τόσο στο πρόσωπό του όσο και στο έργο της δομής.

Τα γυρνά ο καταγγέλλων: «Είπα ψέματα για τον πάτερα Αντώνιο, ποτέ δεν με πείραξε»
Να υπενθυμίσουμε πως εχθές Δευτέρα (13/11) η πλευρά του κληρικού κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα στην ανακρίτρια για τα αδικήματα της ασέλγειας σε ανήλικους, κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί ύστερα από δύο καταγγελίες τροφίμων της δομής.

 

Όμως, ένα νέο βίντεο και δύο νέες επιστολές έρχονται να ανατρέψουν την υπόθεση που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο όταν ξέσπασε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ με βιντεοληπτικό υλικό και γραπτή επιστολή που απέστειλε ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων, έχει πει ψέματα για τα περιστατικά παρενόχλησης από τον πατέρα Αντώνιο, παρασυρόμενος από σχέδιο που είχαν εξυφάνει προκειμένου να καταστραφεί η δομή.

 

Στην ιδιόχειρη επιστολή του, ο 16χρονος τρόφιμος της «Κιβωτού του κόσμου» και ένας εκ των βασικών κατηγόρων του ιερέα αναφέρει: «Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιος και στην κιβωτό. Ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει, και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου. Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη και με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω. Και εγώ σαν χαζός, άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά, και θα πάω στην μαμά μου, και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγγνώμη πάτερ Αντώνιε».

«Είπε ψέματα το παιδί μου, ποτέ δεν άπλωσε χέρι πάνω του ο πατέρας Αντώνιος»

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες επιστολή έστειλε και η μητέρα του 16χρονου τρόφιμου, η οποία με δηλώσεις της στα ΜΜΕ στοχοποιούσε και κατηγορούσε ευθέως τον π. Αντώνιο ως υπαίτιο της παρενόχλησης του γιου της.

«Ονομάζομαι Ε. Κ. είμαι η μητέρα του Β. που τον φιλοξενείτε στη δομή Κιβωτό στο Βόλο σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε δε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη κιβωτό και μου τάξανε ότι με αυτό τον τρόπο θα πάω πίσω στη μητέρα μου που το θέλω πολύ και από τι μου είπε για ένα όνομα για κάποιον γ***** και είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την πληρώσουνε αθώοι άνθρωποι» (Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ Λάρισας με ημερομηνία 17/10/2023).

Πατέρας Αντώνιος: «Πολλές φορές έχω ακούσει από παιδιά να μας συμβουλεύουν να προσποιηθούμε ότι μας ασκήθηκε σωματική βία», τονίζει 19χρονη
Σημασία ωστόσο έχει και η μαρτυρία και άλλης κοπέλας, μιας 19χρονης πρώην φιλοξενούμενης στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Πειραιά, η οποία σε ιδιόχειρο σημείωμά της, με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2023 λέει πως την προσέγγισαν ο βασικός καταγγέλλων, αλλά και στελέχη της νέας διοίκησης για να ψευδομαρτυρήσει σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και λόγω της άρνησής της την εκδιώξανε.

«Η πίεση της καινούργιας διοίκησης με τον καιρό συνεχιζόταν και γινόταν πιο έντονη. Οι συνέπειες ήταν να φύγω από την στέγη που μου παρείχαν και να μην λαμβάνω κάποια οικονομική ή υλική βοήθεια» σημειώνει.

Έχοντας ζήσει 10χρόνια στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, άλλος 20χρονος σήμερα τρόφιμος είναι κατηγορηματικός σε τετρασέλιδο σημείωμά του, πως δεν συμβαίνει τίποτα από όσα καταλογίζονται στον πατέρα Αντώνιο.

«Ποτέ μου δεν είδα κάτι ανάρμοστο κι ούτε απομακρυνότανε ο πάτερ με κάποιο παιδί. Ποτέ δεν με εκμεταλλεύθηκε ο π. Αντώνιος παρότι γνώριζε τη σεξουαλικότητα μου… Πολλές φορές έχω ακούσει από παιδιά να μας συμβουλεύουν να προσποιηθούμε ότι μας ασκήθηκε σωματική βία …Ο Πατέρας Αντώνιος είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή μου διότι με έσωσε» αναφέρει.

Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται πια στα χέρια του δικαστικού συμβουλίου όπως και η εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη και αναμένεται τις επόμενες ημέρες το σχετικό βούλευμα.