Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και οι αρχές της Τουρκίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση με την έκρηξη στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, με τους έξι νεκρούς και τους 81 τραυματίες. Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022) και το πρωί της Δευτέρας η δράστης είχε ήδη συλληφθεί. Και ομολόγησε ότι δρούσε για το PKK. Και κάπως έτσι, ενεπλάκη και η Ελλάδα!

Η γυναίκα που φέρεται ως ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι η Σύρια Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία φέρεται να ομολόγησε ότι την εκπαίδευσε το PKK! Ο δε υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλαϊμάν Σοϊλού δεν δίστασε να εμπλέξει και την Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν την είχαν πιάσει, θα είχε περάσει στην Ελλάδα!

«Αν δεν την είχαμε πιάσει (σ.σ. τη γυναίκα), θα είχε περάσει στην Ελλάδα» δήλωσε ο Σοϊλού, βρίσκοντας ως ευκαιρία το θάνατο έξι ανθρώπων για να επιτεθεί στην Ελλάδα και επί της ουσίας να επαναλάβει τις κατηγορίες πως στο Λαύριο (όπου η Τουρκία θεωρεί ότι υπάρχουν στρατόπεδα του PKK!) εκπαιδεύονται τρομοκράτες που θέλουν να κάνουν επιθέσεις στη χώρα του!

Κατά τον Σουλαϊμάν Σοϊλού (που διαψεύδει τον εαυτό του…), οι αρχές έχουν στα χέρια τους και ηχητικό ντοκουμέντο που, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αποδεικνύει ότι το PKK είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί η δράστης προκειμένου να μη συλληφθεί. Δηλαδή, το PKK ήθελε να τη σκοτώσει αλλά και να τη φυγαδεύσει στην Ελλάδα…

Ο Σοϊλού, από το σημείο της τραγωδίας, ανακοίνωσε ότι 46 πρόσωπα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα. «Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» για να συλληφθούν και άλλοι ύποπτοι, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. «Θέλησαν να μας απευθύνουν ένα μήνυμα, το λάβαμε και θα απαντήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο», τόνισε.

Εκτός όμως από την Ελλάδα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού τα έβαλε και με τις ΗΠΑ. Η Τουρκία, είπε, δεν δέχεται τα συλλυπητήρια της Ουάσινγκτον. Και αυτό γιατί θεωρεί πως βοηθά τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους θέλει να… αφανήσει η Άγκυρα.

«Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (…) πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο Σοϊλού.

Κωνσταντινούπολη: Η επίσημη φωτογραφία της σύλληψης

 

Καταγράφηκε καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψής της.

Πως πάνοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων μπήκαν στο σπίτι, την έριξαν στο πάτωμα και της πέρασαν χειροπέδες, την πήραν από το σημείο και έψαξαν το σπίτι για να βρουν, πολύ εύκολα, όπλα, πολλά λεφτά και χρυσό…