Έναν σκουπιδοντενεκέ προσγείωσε στο κεφάλι της πεθεράς του ένας γαμπρός μετά από καυγά που είχε με τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι

Έναν σκουπιδοντενεκέ προσγείωσε στο κεφάλι της πεθεράς του ένας γαμπρός μετά από καυγά που είχε με τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη. ‘Ετσι ο 50χρονος βρέθηκε κατηγορούμενος για απλές σωματικές βλάβες.

Η υπόθεση συζητήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά τα γεγονότα που έγιναν το περασμένο Σάββατο, και αφού το ζευγάρι επέστρεψε από ψώνια που έκανε στο σούπερ μάρκετ.

Όλη η φασαρία άρχισε όταν ο 50χρονος εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις συχνές επισκέψεις της πεθεράς του στο σπίτι και για το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρει ησυχία για να ξεκουραστεί ούτε την ημέρα που έχει άδεια από την εργασία του.

Στην κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου, η σύζυγος του 50χρονου είπε πως αρχικά η ίδια είχε πετάξει τον σκουπιδοντενεκέ από την κουζίνα στο μπαλκόνι, καθώς ενοχλήθηκε που ο σύζυγός της την έσπρωξε και έπεσε στο κρεβάτι. «Μετά εκείνος βγήκε στην βεράντα, πήρε τον κάδο και τον πέταξε προς το μέρος μου. Η μαμά μπήκε μπροστά και τον έφαγε κατά λάθος στο κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα, περιγράφοντας τον ελαφρύ τραυματισμό της μητέρας της. «Του έκανα μήνυση για να φοβηθεί, όχι για να τιμωρηθεί. Δεν θέλω να διαλυθεί το σπίτι μας», τόνισε.

Με αυτοκόλλητη γάζα στην μύτη η πεθερά

«Μόλις η κόρη μου γύρισε από το σούπερ μάρκετ με πήρε τηλέφωνο για να πάω από το σπίτι να πιούμε καφέ. Μόλις έφτασα, ο γαμπρός μου φώναζε και τσίριζε και εγώ του έλεγα να μιλάει πιο όμορφα. Ύστερα πήγε να βάλει τα γάλατα στο ψυγείο, σκούντησε την κόρη μου και έπεσε πάνω στο κρεβάτι. Αυτή νεύριασε, πήρε το καπάκι από τον κάδο και το πέταξε έξω», ανέφερε η πεθερά του 50χρονου. «Ο γαμπρός μου πήρε τον κουβά και τον πέταξε μέσα. Εγώ χτύπησα γιατί ο κάδος μου ήρθε στο κεφάλι και τραυματίστηκα ελαφρά στο πρόσωπο», συμπλήρωσε, δείχνοντας την αυτοκόλλητη γάζα που έφερε ακόμα στην περιοχή της μύτης.

Τόνισε, δε, πως δεν πιστεύει ότι ο γαμπρός της ήθελε να την πετύχει με τον κάδο όταν τον πετούσε προς το εσωτερικό του σπιτιού και πως γενικά είναι ένας καλός σύζυγος που δεν έχει βίαιη συμπεριφορά, ζητώντας από το δικαστήριο να μην τον τιμωρήσει.

Γιατί έριξε τον σκουπιδοντενεκέ

«Θέλω να διευκρινίσω ότι η σύζυγός μου δεν πέταξε μόνο το καπάκι έξω στο μπαλκόνι, αλλά ολόκληρο τον κουβά, μαζί με τα σκουπίδια», ανέφερε ξεκινώντας την απολογία του ο κατηγορούμενος. Όσον αφορά το γεγονός ότι ο κάδος βρέθηκε στο κεφάλι της πεθεράς του, έδωσε την δική του εξήγηση. «Η πεθερά μου μάζευε τα σκουπίδια που ήταν επάνω στο χαλί και έτσι όπως πήρα τον κάδο για να τον ρίξω μέσα, την πέτυχε στο κεφάλι. Δεν είχα τέτοιον σκοπό, ούτε πρόθεση και ζητάω συγνώμη».

Ερωτηθείς από την έδρα για τον λόγο που εκνευρίστηκε και προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια, εξήγησε ότι οι δύο γυναίκες ήθελαν να κάνουν δουλειές στο σπίτι, την ώρα που αυτός ήθελε να ξεκουραστεί. «Εργάζομαι σε επιχείρηση που έχει μεγάλο φόρτο εργασίας, κουράζομαι πολύ και ήθελα να ξεκουραστώ στο ρεπό μου. Δεν ήθελα να γίνονται δουλειές στο σπίτι και είχαμε αυτή τη διαφωνία», είπε.

Στην συνέχεια περιέγραψε στο δικαστήριο την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει στο σπίτι όπου ζει με τη σύζυγό του, με την οποία είναι παντρεμένοι 17 χρόνια.

«Η σύζυγός μου έχει προβλήματα με την οικογένειά της, είναι μαλωμένη με την αδελφή της και με τον πατέρα της. Η πεθερά μου έρχεται στο σπίτι για να πιούνε καφέ και δημιουργούν… καταστάσεις. Η πεθερά μου σήμερα στο δικαστήριο με υποστήριξε, αλλά αυτό που γίνεται πρέπει να σταματήσει. Εγώ θέλω την ησυχία μου και να ακούγεται η άποψή μου, γιατί δεν ακούγεται. Είμαι σαν ένα διακοσμητικό φυτό μέσα στο σπίτι. Έτσι με έχουν καταντήσει, δεν έχω ούτε άποψη, δεν μπορώ να πω την γνώμη μου, δεν με ακούει κανένας. Όλο μου λένε ότι δεν με αφορά και δεν πρέπει να με νοιάζει. Είμαι ένας άντρας που δεν έχει κύρος στο σπίτι του. Δεν μπορώ ούτε να ξεκουραστώ. Ας κάνουν τις δουλειές όταν λείπω στη δουλειά. Είπα στη σύζυγο να πάρουμε καθαρίστρια να μην έρχεται η μάνα της στο σπίτι», είπε με αγανάκτηση στην απολογία του.

Το δικαστήριο τελικά τον αθώωσε για τον… σκουπιδοντενεκέ καθώς δεν προέκυψε ότι η σύζυγός του έχει υποστεί κάποια σωματική βλάβη από το περιστατικό και δεν αποδείχθηκε πως έδρασε με δόλο για τον ελαφρύ τραυματισμό της πεθεράς του στο πρόσωπο. Άλλωστε και οι δύο γυναίκες ζήτησαν από το δικαστήριο να μην επιβληθεί κάποια ποινή εις βάρος του και παραδέχτηκαν ότι η καταγγελία στην αστυνομία έγινε για να τον φοβίσουν και όχι για να τιμωρηθεί.