Την πόλη των Σερρών επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές  της ενωτικής πρωτοβουλίας  ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, Λίτσα Αμανατίδου και Κώστας Λαπαβίτσας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους επισκέφθηκαν την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών και το Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Στην Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη κα Μαλαμίδου Δήμητρα και τον αρχαιολόγο Μπονόβα Νικόλαο  για την πορεία συντήρησης και ανάδειξης των μνημείων της περιοχής και την ιστορική και πολιτιστική αξία αυτών των μνημείων.  Τόσο ο Κώστας Λαπαβίτσας όσο και η Λίτσα Αμανατίδου έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ενημέρωση και εξήραν την προσπάθεια των Αρχαιολόγων που παρά την δραματική υποστελέχωση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, καθώς αρκετοί αρχαιολόγοι της υπηρεσίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την εφαρμογή των μνημονίων, εντούτοις οι εναπομείναντες δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του έργου τους.

Η αντιπροσωπία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σερρών με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Ηλία Παραστατίδη ενημέρωσε τους εκπροσώπους  τής ενωτικής πρωτοβουλίας  ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για τα αιτήματά τους με αιχμή την πάταξη της ακρίβειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων.

Απευθυνόμενος σε συνάντηση μελών και φίλων του ενωτικού σχήματος ο Κώστας Λαπαβίτσας τόνισε μεταξύ άλλων πως «σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα να συγκροτηθεί ξανά αντιπολίτευση στην χώρα! Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμος σταθμός σε αυτήν την προσπάθεια. Ήδη στην ενωτική μας πρωτοβουλία, συστρατεύονται κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες. Διατηρούμε την ελπίδα ότι και άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες, επιπλέον αγωνιστές και αγωνίστριες θα συμπαραταχθούν σε αυτήν την προσπάθεια. Ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, η απουσία αριστερής ενωτικής αντιπολίτευσης είναι εκκωφαντική. Καιρός να ανατρέψουμε τα δεδομένα».

Η επίσκεψη έκλεισε με συνέντευξη που παραχώρησε ο Κώστας Λαπαβίτσας στην δημοσιογράφο Ελένη Μωραΐτη στο ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ.