Τι κι αν η ΝΔ μας θεωρεί “Κάστρο” και εκλέγουμε τέσσερις βουλευτές στους πέντε ΝΔ, εν τούτοις και στο νέο ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή 14/6/2024, δεν χωρούσε κανείς Σερραίος στο πολυπληθές (62) υπουργικό σχήμα!

Και αν για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή υπάρχει το θέμα των Τεμπών (το οποίο ταλανίζει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ταλανίζει για καιρό ακόμη), από τους υπόλοιπους τρεις (Αραμπατζή, Λεονταρίδη, Χατζηβασιλείου) κανείς δεν ήταν …άξιος της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, έναν χρόνο μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του με 41% (48% πήρε η ΝΔ στις Σέρρες);;;

Να σημειώσουμε πως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη της τετραετίας 2019-2023 υπουργοποιήθηκαν δύο από τους τέσσερεις βουλευτές (οι κ.κ. Καραμανλής Υπουργός Υποδομών, Αραμπατζή υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) ο κ. Λεονταρίδης είχε υπουργοποιηθεί παλιότερα (2014 στο Αγροτικής Ανάπτυξης & 2015 Αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Κυβέρνηση Σαμαρά).

Αντίθετα ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής το 2019 δεν έχει ακόμη υπουργοποιηθεί, παρ’όλο που είναι δεξί χέρι του Πρωθυπουργού συμμετέχοντας σε όλα τα ταξίδια και στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με ξένους ηγέτες.