Κάθονται πίσω από τους πάγκους που έστησαν στο φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” που γίνεται στην Αμαλιάδα και δείχνουν με περηφάνεια στους επισκέπτες τα προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι . Είναι νέοι που σπούδασαν, έζησαν στις μεγαλουπόλεις αλλά πήραν απόφαση να επιστρέψουν στα χωριά τους και να γίνουν παραγωγοί.

 

Κώστας Προκόπης: Ζωντάνεψε το κτήμα του παππού του

 

Ο Κώστας Προκόπης σπουδασε δημοσιογραφία , έκανε μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ , δούλεψε στον τομέα των πωλήσεων μεγάλων εταιριών αλλά όπως λέει δεν άντεχε να ζει στο τσιμέντο. Πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο χωριό του στην Δάφνη Ήλιδας όπου ζωντάνεψε το κτήμα και το σπίτι του Παππού του.

 

 

Αφροδίτη Γεωργιάδου: Από την Θεσσαλονίκη σε φάρμα του Κιλκίς

Η Αφροδίτη Γεωργιάδου ζούσε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε μαγειρική. Σε ένα ταξίδι της στην Κοπεγχάγη πήγε να φάει σε ένα εστιατόριο με δύο αστέρια Μισελέν. Εκεί της είπαν πως μαγειρεύουν αποκλειστικά με όσα προϊόντα παράγουν. Το “κλικ” στο μυαλό της έγινε. Επέστρεψε αποφασισμένη να μαγειρεύει με όσα παράγονται στην φάρμα του πατέρα της .

Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου: Η ψυχολόγος που ασχολείται με τα φυστίκια

 

Η κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου σπούδασε ψυχολογία. Ζούσε στην Αθήνα. Η ποιότητα της ζωής όμως δεν της άρεσε. Πήρε την απόφαση να επιστρέψει στα Κρέστενα Ηλείας και να ασχοληθεί με τα φυστίκια αναλαμβάνοντας με τον αρραβωνιαστικό της την επιχείρηση ξηρών καρπών του πατέρα της

 

Χρήστος Κόκιος : Ο ηλεκτρολόγος που έγινε μελισσοκόμος

 

Ο Χρήστος Κόκκιος από την Αμφιλοχία τελείωσε ηλεκτρολόγος.Δούλεψε σε νησιά αλλά η καρδιά του είχε μείνει στο χωριό του. Επέστρεψε, παντρεύτηκε, απέκτησε δύο παιδιά και μαζί με την σύζυγό του παράγουν μέλι και κάνουν παραδοσιακές κεραλοιφές.

Χάρις Αρκουμάνη: Η γεωπόνος που κάνει μαρμελάδες

 

Η Χάρις Αρκουμάνη σπούδασε γεωπόνος και ζούσε στην Αθήνα. Επέστρεψε στα Σαρδίνια Αμφιλοχίας, ένωσε τις δυνάμεις και τις γνώσεις της με την μητέρα της και κάνουν μαζί μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού

 

Το φεστιβάλ γίνεται στο αθλητικό κέντρο της Αμαλιάδας και θα διαρκέσει μέχρι αύριο Κυριακή.