Πιθανή η αναβολή του ανοίγματος των σχολείων – Σε συνέντευξη της, η Ζέττα Μακρή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στη Μαγνησία εξαιτίας των καταστροφών που έχουν προκληθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «Στις 12 η ώρα έχουμε τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές εισήγηση η δική τους όπως και των δημάρχων είναι να αναβληθεί για μια εβδομάδα ο αγιασμός, το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα καταλήξουμε αλλά μην το παίρνετε ως απόφαση. Αν αποφασιστεί τελικώς η αναβολή του αγιασμού της έναρξης της σχολικής χρονιάς θα είναι για τις περιοχές για τις οποίες υπάρχει θέμα. Θα ανακοινωθεί σήμερα», τόνισε η υφυπουργός.

Σήμερα η απόφαση για την αναβολή της έναρξης του σχολικού έτους στις πληγείσες περιοχές

«Χρειάζεται πάνω από 1 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Μαγνησία»

Αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν γίνει στη Μαγνησία, η υφυπουργός Παιδείας σχολίασε πως σύμφωνα με τις πρόχειρες εκτιμήσεις, θα χρειαστεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ακόμη, η ίδια τόνισε ότι «Οι καταστροφές στις υποδομές στο Πήλιο είναι τόσο μεγάλες που φοβόμαστε ότι όταν θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς θα ξεπεράσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει στο Βόλο».

Σχετικά με τα νοσοκομεία της περιοχής, η κα Μακρή τόνισε πως λειτουργούν κανονικά και τα χειρουργεία συνεχίζονται.

Δείτε την συνέντευξη