Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σημείωσε ότι ο καιρός θα χαλάσει ξανά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19/11) και η θερμοκρασία θα πέσει απότομα!

Η Τρίτη θα ξεκινήσει με λιακάδα σχεδόν παντού, αλλά και κάποιες τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί, οι οποίες όμως γρήγορα θα υποχωρήσουν. Κάποιες αραιές συννεφιές θα έχουμε στις βορειότερες περιοχές της χώρας οι οποίες θα πυκνώσουν λίγο περισσότερο τις βραδινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα κυλήσει με σχεδόν «ανοιξιάτικη» ηλιοφάνεια σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο δυτικούς και θα φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων. Στη νότια Ελλάδα οι άνεμοι θα πνέουν από νότια-νοτιοδυτικά στα 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς σε κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια από το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στα 3 με 4 μποφόρ από νότιες κατά βάση διευθύνσεις, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν ήλιο απ’ το πρωί με πρόσκαιρες ομίχλες οι οποίες θα διαλυθούν γρήγορα. Μετά το μεσημέρι θα έχουμε κάποιες αραιές συννεφιές οι οποίες θα πυκνώσουν τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι εξασθενημένοι, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9 με 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός Τετάρτης και Πέμπτης (15-16/11)

Με αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει και η Τετάρτη και κάποιες παροδικές ασθενείς βροχές στα πολύ βόρεια και στα βορειοανατολικά. Αντίστοιχη εικόνα θα έχει και η Πέμπτη με ηλιοφάνεια, αραιές συννεφιές και πιθανότητα για παροδικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός Παρασκευής και Σαββατοκύριακου (17-19/11)

Από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει με βροχές στα βορειοδυτικά και στα βόρεια. Το Σάββατο αναμένεται «αλλαγή-εξπρές» του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια, με βροχές σύντομης διάρκειας. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πιο ψυχροί βοριάδες που θα ρίξουν αισθητά την θερμοκρασία. Ενώ, πάνω από τα χίλια μέτρα θα πρέπει να έχουμε και κάποιες χιονοπτώσεις.