- 148

Πρόκειται για την φίλη μας Αναστασία Ουζουνόγλου:
Δείτε την Συνταγή εδώ:
Λοιπόν έχουμε τον παραδοσιακό μικρασιατικο χαλβά ή αλλιώς κασικ χαλβά (κασικ στα τουρκικά σημαίνει κουτάλι ) ή αλλιώς χαλβάς 1-2-3 λόγω την δοσολογίας των υλικών θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοώ :
Υλικά
1 Κούπα λάδι
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το λάδι και το αλεύρι και ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΏΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ !ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΌΛΕΠΤΟ γιατί καίγεται το αλεύρι ….
Παράλληλα στο διπλανό μάτι βάζουμε το σιρόπι να γίνεται δηλαδή νερό και ζάχαρη και ένα ξύλο κανέλας ….
Μόλις φτάσει το μίγμα σε χρυσό χρώμα προς καφετί αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο λίγο το σιρόπι ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο …..
Προσοχή το σιρόπι με το μαλακό γιατί πιτσιλαει …
Να έχετε ανοιχτή παράθυρα γιατί “καπνίζει” το αλεύρι κατά το τηγάνισμα εγώ το έκανα σε εξωτερική κουζίνα για να μην μυρίσει το σπίτι
…η φωτιά στο μέτριο …

Μόλις κρυώσει το μίγμα καλά …κουταλιαζεται δηλαδή παίρνετε με το κουτάλι μια δόση και με την παλάμη ναι τα δάχτυλα πλάθεται ….
Με τις υγείες σας ….λουκούμι γίνεται ! Για οποιαδήποτε απορία εδώ είμαι εγώ 

Η δεύτερη φωτό είναι αφού προστέθηκε το σιρόπι ….το μίγμα πρέπει να το φτάσετε σε χρυσό προς καφετί χρώμα …με το σιρόπι σκουραίνει περισσότερο..προσέξτε το λίγο αυτό

