19:30 μ.μ  Πορόια Σερρών 

Το φαγητό μας ήταν στο εστιατόριο Πέστροφες της Δήμητρας και του Γιώργου Θεοδωρακέλλη. Τα δυο αδέρφια εργάζονται με τους συζύγους και δημιουργούνε εξαιρετικά πιάτα με πέστροφα και βουβάλι μέσα σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον από πλατάνια. Δίπλα στο εστιατόριο υπάρχει πεστροτροφείο. Δοκιμάσαμε φρέσκο χαβιάρι πέστροφας, καπνιστή πέστροφα, ψητή πέστροφα. Φτιάξαμε ποντιακή πίτα Περέκ με «φυλλωτά» φύλλα ψημένα στο σάτσι και τα γεμίσαμε με τυρί βουβαλίσιο. Απολαύσαμε τοπικό κρασί και μάθαμε ότι οι Σέρρες έχουν 23 οινοποιεία. 

Ανακαλύπτοντας: Την γαστρονομία της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας

Γιώργος και Δήμητρα Θεοδωρακέλλη