Γερή μπάζα έκαναν αναρριχητές διαρρήκτες, οι οποίοι σε διάστημα τριών μηνών άνοιξαν συνολικά 10 σπίτια αλλά και τρία οχήματα σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και ξάφριζαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσές λίρες, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και ό,τι άλλο έβρισκαν.

Για τις κλοπές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, ηλικίας 19, 24 και 28 ετών.

Οι τρεις νεαροί μαζί με άγνωστους συνεργούς τους από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 είχαν ανοίξει 5 διαμερίσματα στην Πέλλα, μια μονοκατοικία και μια διπλοκατοικία στην Καστοριά, δύο διαμερίσματα και μια μονοκατοικία στην Κομοτηνή αλλά και μια μονοκατοικία στις Σέρρες. Μάλιστα, δεν περιορίστηκαν μόνο στις κλοπές από οικίες, αφού “άνοιξαν” και τρία οχήματα, δύο στις Σέρρες και ένα στην Καστοριά.

Οι δράστες όταν επρόκειτο να μπουκάρουν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, αναρριχούνταν στα μπαλκόνια οικιών και παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες!

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου 2023 έως 6 Ιανουαρίου 2024, διέπραξαν 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών σε ΠέλλαΚαστοριάΡοδόπη και Σέρρες.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

Μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, εξιχνιάστηκαν 10 κλοπές από οικίες και 3 κλοπές από οχήματα, που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ανδρών, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών, δρώντας με διαφορετική σύνθεση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αναρριχούνταν στα μπαλκόνια οικιών και παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή παραβίαζαν την κεντρική είσοδο μονοκατοικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου 2023 έως 6 Ιανουαρίου 2024, διέπραξαν 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών σε ΠέλλαΚαστοριάΡοδόπη και Σέρρες.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα διέπραξαν και 3 διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα σε  Σέρρες και Καστοριά.

Συνολικά αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσές λίρες, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 90.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.