Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας κάλεσε για συζήτηση στις 11Νοεμβριου 2023 στο Πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας εκπροσώπους φορέων κ ενεργούς πολίτες για το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε από την υλοτόμηση εκατοντάδων δένδρων. Μεταξύ αυτών κ αιωνόβιων πλατανιών κατά μήκος του ποταμού Αγγίτη δημιουργώντας μια οικολογική καταστροφή με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων.
Εκτός από την λεηλασία των δένδρων οι κορμοί κ τα κλαδιά που έχουν πέσει μέσα στο ποτάμι κ στις κοίτες του ποταμού με βέβαιο τον κίνδυνο σε περίπτωση πλημμύρας να παρασυρθούν κ να φράξουν τις καμάρες της αρχαίας γέφυρας στο Σταθμό Αγγίστας με αποτέλεσμα να καταπονηθεί για μια ακόμη φορά κ με τον κίνδυνο της κατάρρευσης.
Αποφασίσαμε ομόφωνα να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας προς κάθε κατεύθυνση κ με νόμιμο τρόπο προκειμένου:1) να ενημερωθούμε για την αναγκαιότητα της ακραίας αυτής καταστροφικής ενέργειας προς το περιβάλλον κ 2)το σταμάτημα της κοπής των δένδρων κ τον άμεσο καθαρισμό του ποταμού από τα φερτά υλικά για να μην έχουμε καταστροφικές συνέπειες..!!
Συμμετείχαν οι:
Ζαλιδας Ιωάννης από το σπίτι του τσαγιού βοτανολόγος.
Οι φορείς :Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Πρώτης. Οικολογική Κίνηση Δράμας. Ωδή Αμφιπόλεως Δυτικού Παγγαίου. Οψόμεθα εις Φιλίππους. Κίνηση Πολιτών Σερρών “Γη κ Ελευθερία”.η Χώρα της Αγγίστας. Σύλλογος Γυναικών Βιταστας κ Ενεργοί Πολίτες από τον Δήμο Αμφίπολης Νέας Ζίχνης Δήμο Συντικής. παρευρέθηκε επίσης η Μαρία Παπαδημητρίου περιφερειακή σύμβουλος Σερρών.και ο Μαδεμλης Γιώργος πρώην Δήμαρχος Αλιστράτης.