Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Σερρών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) καταγγέλλει την ελλιπή στελέχωση του ΕΚΑΒ στην ΠΕ Σερρών με συνέπεια να μην καθίσταται δυνατή η έγκαιρη και ασφαλής διακομιδή περιστατικών εκτάκτων ή προγραμματισμένων επισκέψεων.

Ασθενείς κατάκοιτοι που χρήζουν μεταφοράς αναγκάζονται να εξυπηρετούνται από συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα με αυτοσχέδια φορεία και μετατροπές αυτοκινήτων. Ως αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να υπόκεινται σε ταλαιπωρία με συνακόλουθους τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοιες λύσεις ανάγκης. Το πετσοκομμένο εισόδημα και το πενιχρό επίδομα δεν επιτρέπουν την κάλυψη του υψηλού κόστους του ιδιωτικού τομέα. Στα απομακρυσμένα χωριά της Περιφέρειας η οικονομική επιβάρυνση για τη μετακίνηση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η δυσμενής αυτή κατάσταση δεν συνάδει με την εποχή όπου η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας καλπάζει με ταχύτατους ρυθμούς.

Η πρόσφατα διαφημιζόμενη ενίσχυση του στόλου με μόλις ένα ασθενοφόρο συνεχίζει να μην εξασφαλίζει επάρκεια για το σύνολο των αναγκών ολόκληρου του νομού δεδομένου του πληθυσμού και της πανδημίας. Θα έπρεπε να νιώθουν ντροπή όλοι όσοι επικαλούνται την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου που βιώνει στο πετσί του την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από όλες τις κυβερνήσεις και αντίστοιχα την εμπορευματοποίηση προς όφελος των επιχειρηματιών.

Ειδικά στην ΠΕ Σερρών η οποία αποτελείται από πληθώρα χωριών που απέχουν σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Γενικό Νοσοκομείο καθίσταται επιτακτικό να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σερραϊκός λαός οφείλει να δείξει επαγρύπνηση, να μην εφησυχάζεται με φρούδες υποσχέσεις και να είναι σε εγρήγορση απορρίπτοντας την πολιτική της ¨ατομικής ευθύνης¨.

Απαιτούμε:

  • να σταματήσει η εγκληματική πολιτική για την υγεία
  • να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να στελεχωθεί επαρκώς το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας

Διεκδικούμε δημόσια , δωρεάν υγεία για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση.