Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΚΥΡΩΝΕΙ την απόφαση ορισμού του – Το σκεπτικό της απόφασης

Με σημερινή (1/11/2022) απόφαση που δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης χαρακτηρίζει μη σύννομη την απόφαση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, να ορίσει (με την αρ. 915/2022) τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασίλη Χρυσανθίδη ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Χρυσανθίδης όντας μέλος της Οικονομικής Επιτροπής στην δεύτερη περίοδο της θητείας του οργάνου (Από 9-1-2022 έως 31-12-2023) μετά την ανεξαρτητοποίησή του και χάνοντας αυτοδίκαια την θέση που κατείχε (ως μέλος της αντιπολίτευσης), δεν μπορεί εκ νέου να καταλάβει την θέση στην ίδια περίοδο, ανεξάρτητα από τον ορισμό του ως Αντιδήμαρχο.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υποστηρίζει πως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μεταξύ δύο διαφορετικών περιόδων της θητείας της Οικονομικής Επιτροπής.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης μπορεί να προσβληθεί σε διάστημα ενός μηνός από την δημοσιοποίησή της. Μέχρι τότε ισχύει η ακύρωση που επέβαλε.

Ολη η απόφαση

πηγή:https://www.anexartitos.gr/dimos-serron-ektos-oikonomikis-epitropis-o-v-chrysanthidis?utm_source=webpushr&utm_medium=push&utm_campaign=111686