Απάντηση στα όσα καταλογίζει στην δημοτική αρχη Βισαλτίας  ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μασλαρινος δίνει αναγνώστης

Διαβάστε

 

Ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει το νόημα ο πρώην δήμαρχος από το ισχυρό εκλογικό ράπισμα που δέχθηκε από τους πολίτες του δήμου Βισαλτίας.


Δεν αντιλαμβάνεται ότι η απένταξη και η τροποποίηση αυτών των έργων προέρχεται, κυρίως, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στην οποία μέχρι χθες προΐστατο ο ίδιος. Ότι τα έργα αυτά ήταν και θεωρήθηκαν μη υλοποιήσιμα διότι είχαν τα εγγενή προβλήματά τους και ότι έπασχαν από τεχνικής και λειτουργικής άποψης?


Προφανώς δεν αντελήφθη, ότι ο δήμος οδηγείτο χωρίς επιχειρησιακό σχεδιασμό στο άγνωστο ? 


Ότι η μη ύπαρξη νέου οργανογράμματος του Δήμου και η ελλιπής στελέχωση της τεχνικής του υπηρεσίας , πολεοδομίας και οικονομικής υπηρεσίας, είναι η πρόκληση να χαθούν έργα και έσοδα πολλών εκατοντάδων ευρώ?


Ότι μόνο η ιδιότητα του δημότη, ως κριτήριο επιλογής ειδικών συνεργατών δεν προσδίδει μοναδικό όφελος για τον δήμο, αλλά   η εύρεση ικανών και άξιων ανθρώπων, χωρίς να παραγνωρίζεται το τοπικό άξιο δυναμικό της περιοχής, προκειμένου να αποτελματωθεί αναπτυξιακά ο Δήμος μας?


Δεν αντιλαμβάνεται ότι με το καλημέρα, η αντιπολίτευση δεν είναι σοβαρή και χρήσιμη, μέχρι η νέα δημοτική αρχή να  ξεδιπλώσει το υλοποιήσιμο πρόγραμμά της?


Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι άφησε πίσω του την χειρότερη οργανωτική δομή του Δήμου όλων των αυτοδιοικητικών περιοδων?
Τέλος, να του υπενθυμίσουμε, αν δεν το γνωρίζει, με τον τίτλο του δημότη του Δήμου δεν προσδίδεται ιδιαίτερο αναπτυξιακό πρόσημο στο δήμο, γιατί δεν είναι αυτό ως κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη από τα υπουργεία προκειμένου αποδοθούν πόροι στο Δήμο. Η ιδιότητα όμως του μονίμου κατοίκου και του defacto πληθυσμού της απογραφής είναι αυτό το κύριο κριτήριο βάσει του οποίου επήλθε η μείωση του πληθυσμού του δήμου Βισαλτίας και μπορεί να προκαλέσει την μείωση των εσόδων από τους πόρους των Υπουργείων.
Μπορεί να μας πει ο πρώην δήμαρχος σε πια πλευρά της παραπάνω ιστορίας έχει καταγραφεί?

πηγή: serresbomb