Ρεπορτάζ της Ζωής Χειμωνίδου για την ιστοσελίδα Infonews24.gr

Μετά την αστοχία και τη λάθος ερμηνεία της σχετικής διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη στις 6 Μαρτίου, το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ευθύνη είχε αναλάβει ευθύς εξ αρχής η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, για τη λάθος ερμηνεία της σχετικής διάταξης για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη, στο Δήμο Σερρών.

Η κ. Μητλιάγκα στην ανάρτησή της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναφέρει ότι ο νόμος απαιτεί ο υποψήφιος να εγκριθεί από τα 2/3 επί του συνόλου των δημοτικών συμβούλων και όχι από τα 2/3 επί των παρόντων.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, η ψηφοφορία και η εκλογή του κ. Βασίλη Χατζημιχαηλίδη, ως Συμπαραστάτης του Δημότη θεωρήθηκε άκυρη και επαναλήφθηκε σήμερα, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.

Να θυμίσουμε πως κατατέθηκαν μόλις τρεις (3) υποψηφιότητες για τη θέση και συγκεκριμένα τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν οι: Ευαγγελία Λύκου, Δημήτρης Μελίτος και Βασίλης Χατζημιχαηλίδης.

Η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών» Ελένη Τούσκα υπενθύμισε τη θέση της παράταξής της και ανακοίνωσε την αποχώρηση από τη διαδικασία. Στη συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου, για το συγκεκριμένο θέμα, η κ. Τούσκα είχε κάνει λόγο για θεσμό που ουσιαστικά έχει ως στόχο τον έλεγχο της εφαρμογής των αντιλαϊκών νόμων και πως «η θέση δεν αφορά στα συμφέροντα των δημοτών, αλλά ‘ρίχνει στάχτη στα μάτια’ στο… όνομα της δήθεν ανεξαρτησίας ‘παίζοντας’ πολιτικά ‘παιχνίδια’».

Η κάλπη τελικά «έδειξε» ότι ο κ. Βασίλης Χατζημιχαηλίδης θα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη, με τα αποτελέσματα αναλυτικά να έχουν ως εξής (με αλφαβητική σειρά):
• Ευαγγελία Λύκου: 0 ψήφοι
• Δημήτρης Μελίτος: 0 ψήφοι
• Βασίλης Χατζημιχαηλίδης: 30 ψήφοι
• Λευκά: 4 ψήφοι

Να θυμίσουμε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, η κάλπη είχε αναδείξει τα εξής αποτελέσματα:
• Ευαγγελία Λύκου: 2 ψήφοι
• Δημήτρης Μελίτος: 4 ψήφοι
• Βασίλης Χατζημιχαηλίδης: 21 ψήφοι
• Λευκά: 2 ψήφοι

Πηγή: infonews24.gr