Χθες έφυγε ξαφνικά και απρόσμενα για την γειτονιά των αγγέλων ο φίλος, συμμαθητής και συνοικότροφος μας Φάνης Ηλιάδης. Ο Φάνης καταγόταν από το Καρυδοχώρι Σερρών και από την δεκαετία του ΄΄80 δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των επιχειρήσεων με ηλεκτροστατικές βαφές στην Θεσσαλονίκη. Με την σύζυγό του Αναστασία απέκτησαν τρία παιδιά τον Γιάννη την Αθανασία και τον Κωνσταντίνο. Ήταν παρών σε όλες τις συγκεντρώσεις μας τα τελευταία χρόνια και ήταν αυτός που μας προέτρεπε να τις πραγματοποιήσουμε.Ο φίλος μας ο Φώντας τον έλεγε ΄΄ληξίαρχο΄΄γιατί θυμόταν όλα τα ονόματα και την καταγωγή των οικοτρόφων εκείνης της εποχής. Πριν λίγες ημέρες που βρεθήκαμε στον χώρο της δουλειάς του μεταξύ άλλων μου είπε πόσο του άρεσε ο αποχαιρετισμός που έγραψε για τον φίλο μας τον Θεόφιλο Τσακουρίδη, που έφυγε πέρυσι, ένας φιλόλογος φίλος του και ιδιαίτερα οι στίχοι του Γ. Δροσίνη με τους οποίους τέλειωνε. Με αυτούς τους στίχους θα σε αποχαιρετίσουμε και εμείς φίλε Φάνη.

– μια σύνοψη και μια πρόγευση αθανασίας.

« […] Η ψυχή ταξιδεύτρα μεσ’ τ’ άπειρο σταλαμίδα νερού μήπως μοιάζει, που ανεβαίνει στα νέφη απ’ τα πέλαγα κι απ’ τα νέφη στους κάμπους σταλάζει;

 Μήπως ό,τι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα;

 Κι αντί να ‘ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδιαστη μέρα;»

 Καλό σου ταξίδι φίλε μας.

https://www.facebook.com/electrovam

Ανακοινώνεται ότι η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου μας Ηλιάδη Θεοφάνη, θα τελεστεί αύριο Τρίτη 25/06 και ώρα 18:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: sintikinews.blogspot.com