Τεράστια η επιτυχία του σεμιναρίου της Ένωσης Φοροτεχνικών Ν. Σερρών και της ΟΕΒΕΣΣ με θέμα: «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Ψηφιακό Ωράριο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (15/11/2022) το ενημερωτικό σεμινάριο, που, από κοινού διοργάνωσαν η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Σερρών και η ΟΕΒΕΣΣ με θέμα: “Ψηφιακό ωράριο – Ψηφιακή κάρτα Εργασίας” στην κατάμεστη αίθουσα Γεώργιος Χρηστίδης του Επιμελητηριακού Μεγάρου των Σερρών.

Ενόψει της εφαρμογής της ψηφιακής καταχώρησης του ωραρίου εργασίας στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και της ανάπτυξης υποσυστήματος της ψηφιακής κάρτας εργασίας είναι εύλογα τα πολλαπλά ερωτήματα που γεννώνται τόσο σε επαγγελματίες – εργοδότες, όσο και στους συνεργαζόμενους με αυτούς φοροτεχνικούς – λογιστές για τη διαμόρφωση του νέου εργασιακού πλαισίου.

Κρίνοντας απαραίτητη την έγκαιρη ενημέρωση η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών απευθύνθηκε στην Ένωση Φοροτεχνικών Ν. Σερρών, η οποία άμεσα ανταποκρινόμενη διοργάνωσε ένα πλήρως ενημερωτικό σεμινάριο, όπου επαγγελματίες όλων των κλάδων και φοροτεχνικοί είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι επιχειρήσεις, ή για τα προβλήματα που προκύπτουν σε σχέση με τη μη ορθή χρήση της ψηφιακής κάρτας, από σφάλμα του εργαζομένου.

Κεντρικός ομιλητής και εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο οικονομολόγος και σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, κος Βασίλειος Πρασσάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις και στα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος, κάνοντας παράλληλα λόγο για την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας περιόδου χάριτος από πλευράς του κράτους, μέχρι να λυθούν όλα τα ζητήματα και οι αγκυλώσεις που είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου.

Σε γενικές γραμμές έκανε λόγο για ένα νέο μέτρο που δημιουργεί το πλαίσιο για διαφανείς και αποτελεσματικούς ελέγχους, προστατεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων με την πλήρη καταγραφή των πραγματικών ωρών εργασίας, αλλά και τις επιχειρήσεις που σέβονται τη νομοθεσία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ενισχύοντας παράλληλα τα έσοδα του κράτους.

Εκ μέρους του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτηρίου Κοτσαμπά, που έλειπε από την εκδήλωση προκειμένου να παραστεί σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα, αλλά και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, την εκδήλωση χαιρέτισε η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Αργυρώ Δαρνάκα, η οποία ευχαρίστησε θερμά την πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ν. Σερρών, Σίλβια Νησιούδη για την αγαστή συνεργασία, όπως και τον εισηγητή, Βασίλη Πρασσά, ενώ τίμησε την όλη προσπάθεια, απονέμοντας σε αμφότερους τιμητικές πλακέτες.