Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο από πολιτισμό σε Ν. Σκοπό και Σιδηρόκαστρο!

Το όμορφο πολιτιστικό ταξίδι με την φίλη συγγραφέα Sotiria Kyrmanidou ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου από το Ν. Σκοπό. Το ζεστό καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Χαρούλα Γκόβρανου της αντιδημάρχου Lena Patriki και του Δημάρχου
Δημήτρης Νότας μας συγκίνησε. Η ζεστή αγκαλιά τους, η προσοχή και η προσήλωση των συμμετεχόντων στα όσα άκουγαν, κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων των ομιλητριών Σωτηρία Πάνου και Evangelia Douma έμεινε χαραγμένη στην μνήμη μας.
“Μια Αλλιώτικη Πρωτοχρονιά* και το ” Εξ αφορμής”, αναπτύχθηκαν με τρόπο μοναδικό από τις εισηγήτριές μας.
Ακολούθησε μια όμορφη συζήτηση στην οποία η συγγραφέας μίλησε εκ βάθους ψυχής για τη δουλειά της, τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει, τον αγώνα που καταβάλει να πείσει μικρούς και μεγάλους πως πρέπει να διαβάζουν, γιατί η γνώση είναι φως είναι δύναμη και αποτελεί το μέλλον κάθε ανθρώπου και πως διαβάζοντας εκτός από μια συντροφιά που αποκτάς, επιμορφώνεσαι, ταξιδεύεις.
Ήταν μια βραδιά ξεχωριστή αφού η καρδιά μας γέμισε από χαρά, δύναμη κι ευγνωμοσύνη.
Στο Σιδηρόκαστρο…
Το ραντεβού με τον πολιτισμό και τα δύο νέα συγγράμματα της συγγραφέως Σωτηρίας Κυρμανίδου
είχε καθοριστεί για το πρωί της Κυριακής, στον φιλόξενο χώρο της Χριστιανικής Εστίας. Η βιβλιοπαρουσίαση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σιντικής και την Δημοτική βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου – Μαρία Ζάμπρου.
Ηχηρή και πάντα ουσιαστική η παρουσία του Δημάρχου Σιντικής Tatsios Giorgos και σ αυτή την μοναδική εκδήλωση τέχνης και πολιτισμού, μαζί του η σύζυγός του Eleni Terzi – Νηπιαγωγός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Διονυσία Ζήκα.
Υπέροχες και σήμερα οι εισηγήσεις των ομιλητριών Ελένη Κατσαρίδου Φιλόλογος και Eυαγγελια Δούμα Αστυνομική Διευθύντρια.
Η καρδιά χτύπησε δυνατά, η ψυχή έσφιξε, το δάκρυ κύλησε όταν η συγγραφέας μίλησε για τον δάσκαλο της που βρισκόταν μέσα στο πλήθος και παρακολουθούσε με προσοχή την παρουσίαση των βιβλίων της αγαπημένης του μαθήτριας.
Πόσο όμορφες και οι δύο εκδηλώσεις, είχαν συναίσθημα, αλήθειες μαρτυρίες, συγκίνηση και επίσης είχαν και μουσική πλαισίωση από τον Γιώργος Ταπές του Ωδείου Βασίλη Ταπέ.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης η αγαπημένη συγγραφέας μας υπέγραψε ιδιοχείρως τα βιβλία της.
Ευχαριστώ Σωτηρία μου για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου κάνεις σε κάθε βιβλιοπαρουσίαση σου, αναθέτοντας μου τον ρόλο της συντονίστριας.
Καλοτάξιδα τα νέα σου συγγράμματα!
Δέσποινα Νικολάκη