Σέρρες: Ένοχος ομόφωνα ο ψευτογιατρός!- Σε ό,τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενους το δικαστήριο τους

Σέρρες: Ένοχος ομόφωνα ο ψευτογιατρός!- Σε ό,τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενους το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους.
Μετά από ένα χρόνο έπεσε σήμερα η αυλαία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάστηκε ο αποκαλούμενος «Ψευτογιατρός» και δεκαέξι ακόμα άτομα.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε πριν λίγο με απόφαση το Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» για επτά ανθρωποκτονίες και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ακόμη, το δικαστήριο, έπειτα από την ενός έτους ακροαματική διαδικασία, έκρινε ένοχο τον 50χρονο κατηγορούμενο για μια σειρά άλλα αδικήματα όπως αυτά της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών.

Σε ό,τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενους το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους.

Τέλος το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.20 έως 16.6.20, όπως και για μια σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο συγγενείς θυμάτων οι οποίοι αναμένουν την κρίση της δικαιοσύνης.

Εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή με την οποία θα καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων για τις οποίες κηρύχθηκε ένοχος.

 

in.gr