Εντυπωσιακή η Φιλαρμονική του Δ.Σερρών παρέλασε στη Λεωφόρο Νίκης, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στην Παρέλαση Φιλαρμονικών συμμετείχε η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών μαζί με δεκάδες άλλες μπάντες.

Από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο, κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης, οι μπάντες παιάνισαν θριαμβικά εμβατήρια αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.

Η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΣ, από τις πολυπληθέστερες της διοργάνωσης, με άψογη εμφάνιση και τέλειο βηματισμό, υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Γκανιόπουλου, παρουσία της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χρυσάνθης Παλάζη – Τσοχατζίδη και της Γενικής Διευθύντριας Παρασκευής Ιωαννίδου, εντυπωσίασε τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τα μέλη των υπόλοιπων μουσικών συνόλων.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων με ειδικό θέμα στον Κινηματογράφο.

Στην σκηνή του Μεγάρου πρόκειται να εμφανιστούν Πολυφωνικές Χορωδίες, Φιλαρμονικές Μπάντες, Παραδοσιακές και Κλασικές Ορχήστρες, Jazz Bands, κιθαριστικά και κρουστά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Πενήντα από τα μέλη της Φιλαρμονικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών υπό τις οδηγίες του Αρχιμουσικού κ. Κωνσταντίνου Γκανιόπουλου θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση τα τραγούδια: Μιρέλα – Εξωτικό χαρμάνι, Ο Αμαξάς (Καροτσέρης), Στον ήλιο του μεσημεριού.

Πηγή: serrespost.gr