Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π.Σπυρόπουλος κατέκτησε την 3η θέση στους αγώνες

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Εμμανουήλ Παππάς» το Πανελλήνιο Κύπελλο Υπερελαφρών αεροσκαφών κατηγορία RAL2T με διοργανωτή την Αερολέσχη Σερρών.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος οχτώ αεροσκάφη (δεν μπόρεσαν να έρθουν αερολέσχες από την περιοχή της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες) από τις Σέρρες, Γιαννιτσά, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης.

Μετάλλιο για τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο!

Στον αγώνα έλαβε μέρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος ο οποίος και κατέλαβε την 3η θέση ως συγκυβερνήτης στο αεροσκάφος με πιλότο τον Απόστολο Αβδελά.

Όπως μάλιστα μας είπε ήδη μετρά 120 ώρες πτήσης!

Η βαθμολογία του αγώνα

Ηταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν αγώνες στην ανακαινισμένη πίστα του αεροδρομίου το οποίο αποτελεί και μέρος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Προγραμματίζεται η ανέγερση και δεύτερου υποστέγου. Στόχος είναι το αεροδρόμιο να αποτελέσει την πύλη εισόδου και στάθμευσης για μικρά αεροσκάφη (τύπου Cessna) που έρχονται στην χώρα και για τα οποία η στάθμευση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι ακριβή.

Την Κυριακή 17/9, δεύτερη ημέρα των αγώνων, πολλές ήταν αυτοί που ήρθαν μαζί με τα παιδιά τους να δουν από κοντά τα αεροσκάφη.

Την τελετή της απονομής των επάθλων στους νικητές τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, και ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στους τρεις πρώτους. Επίσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας, στον Δήμο του οποίου ανήκει το αεροδρόμιο,  και του οποίου η συμβολή στην ίδρυση και ανάπτυξή του ήταν καθοριστική, καθώς και η υποψήφια Δήμαρχος Σερρών κυρία Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Ψυχή των αγώνων αλλά και της αερολέσχης, ο Πρόεδρος της Γεώργιος Βασιλείου και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Μαδεμλής που κατέκτησε και την 2η θέση στους αγώνες με την Παπανικολάου Χρυσάνθη.

HAWK 100 Skymaster Soudi Arabia, το jet αερομοντέλλο του Βαλάντη Γιέχου εντυπωσίασε για άλλη μια φορά την Κυριακή 17/9/2023 με τις επιδείξεις του, στα πλαίσια των αγώνων Κυπέλλου Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2023