Ο Γιάννης Χατζηβασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Προβατά Σερρών. Ξεκίνησε να δουλεύει από μικρός. Άλλαξε πολλά επαγγέλματα. Οι εργοδότες και οι συνάδελφοί του τον θυμούνται να δουλεύει ακούραστα με πάθος. Δεν ήταν ο νέος που ήθελε να περάσει το ωράριο και να πάρει το μεροκάματο. Το μυαλό του “στρόφαρε”  και πάντα σκεφτόταν πως ο ίδιος να μάθει το κάτι παραπάνω που θα ανεβάσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών αλλά και πως η επιχείρηση στην οποία εργαζόταν θα εξελισσόταν ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική στην αγορά. Όταν τον ρωτούσαν ποια είναι τα όνειρά του για το μέλλον απαντούσε αυθόρμητα ¨θέλω να γίνω ο Μέσι της δουλειάς μου”. Και τα κατάφερε αφού σήμερα είναι στην διεύθυνση πωλήσεων της “Χωριάτικης Ζύμης” σε ολόκληρη την Αττική και τα νησιά των Κυκλάδων.

Της Ελένης Λαζάρου 

 

Από πού κατάγεσαι;

Από τον Προβατά Σερρών. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα. Εκεί μένουν τα δύο μου αγαπημένα αδέρφια ο Δημήτρης και η Δέσποινα που έχουν κάνει τις οικογένειές τους στο χωριό.

 

Όσο ζούσες στις Σέρρες τι δουλειές έκανες;

Έκανα διάφορες δουλειές όταν ήμουν στο χωριό όπως  σε συνεργείο  αυτοκινήτων και μετά ξεκίνησα σε αλυσίδα καταστημάτων στην Σέρρες ως διανομέας (ντελίβερι)για 5 χρόνια άλλαξα διάφορα  πόστα  αλλά πάντα είχα πάθος και αγάπη για αυτό που έκανα.

 

Και η κάθοδος στην Αθήνα πώς προέκυψε;

Λένε πως το σύμπαν είναι γενναιόδωρο και δίνει στον καθένα αυτό που ζητά και αυτό που αξίζει. Έτσι συνέβη και στην δική μου περίπτωση. Μάλλον το σύμπαν έλαβε το μήνυμα που έστελνα οτι θέλω να γίνω ο “Μέσι” της δουλειάς μου και μου έγινε μία επαγγελματική πρόταση να έρθω στην Αθήνα. Στα  24 μού χρόνια δεν μπορώ να μην πω οτι δεν ήταν δύσκολο το ξεκίνημα μού στην Αθήνα, Για τα πρώτα 4 χρόνια δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί η αγάπη μου και το πάθος στην δουλειά μού είναι αυτό. Δεν το έβαζα κάτω.

 

Πίστευες μέσα σου πως θα τα καταφέρεις;

Γενικώς είμαι ένας άνθρωπος που βάζω υψηλούς στόχους και βλέψεις στην ζωή μου και από αυτό είναι που παίρνω δύναμη.

 

Πώς σκαρφάλωσες λοιπόν στην ιεραρχία της δουλειάς σου; Έγινες τελικά ο “Μέσι” της δουλειάς σου;

Χα χα! Έτσι λένε τα νουμερα των πωλήσεων…..Έχω την διεύθυνση πωλήσεων στην Αττική και νησιών των Κυκλάδων της Χωριάτικης ζύμης. Η Χωριάτικη ζύμη είναι εταιρεία που βγάζουμε premium προϊόντα απο το 0 φτάσαμε να κάνουμε 15.000.000€ τζίρο το χρόνο μέσα σε 6 χρόνια εξάγουμε σε 10 χώρες και έχουμε 3000 ενεργούς πελάτες στην ελληνική αγορά.

 

Μένει χρόνος για χόμπι;

Ναι προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για να γυμνάζομαι καθημερινά ενώ τα Σαββατοκύριακα πηγαίνω  στο βουνό να κάνω ποδήλατο στην Πάρνηθα που είναι ένα μαγευτικό μέρος και είναι ένα πράγμα που σε χαλαρώνει σωματικά και ψυχικά. Μου  αρέσουν πάρα πολύ και τα ταξίδια.

 

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου προορισμοί; 

Εχω ταξιδέψει σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης και εδω πάει και Αμερική 2 φορές. Αυτό που μου αρέσει από τα ταξίδια είναι να βλέπω την κουλτούρα τον ανθρώπων .

Το ταξίδι που μού άρεσε περισσότερο  είναι της Αμερικής που γενικός είναι ένας προορισμός που θα έλεγα να πάει κάποιος που δεν έχει  πάει.

 

Οικογένεια;

Είμαι παντρεμένος με την Ρούλα Καλογεράκη.

 

Σου λείπουν οι Σέρρες; Πηγαίνεις όσο συχνά θα ήθελες; 

Αγαπάω πάρα πολύ τον τόπο μού και πηγαίνω όσο μπορώ πιό συχνά μου το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις. Μάλιστα αγόρασα κι ένα σπίτι  για να μπορώ να πηγαίνω συχνά.

 

Το σκέφτεσαι κάποια στιγμή να επιστρέψεις;

Τώρα δεν θα ήθελα να γυρίσω στην Σέρρες γιατί η δουλειά μου είναι στην Αθήνα και είναι πάρα πολύ δύσκολο.

 

Βρείτε τον Γιάννη Χατζηβασιλείου στο facebook: https://www.facebook.com/giannis.xatzivasileiou.39