Οι Σέρρες αποτελούν εκλεκτό γαστρονομικό προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα, με τους επισκέπτες κατά κύριο λόγο να επιλέγουν είτε την παραδοσιακή μπουγάτσα είτε τα περίφημα σουβλατζίδικα της πόλης.

Μάλιστα, στις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90 οι Σερραίοι συνήθιζαν μετά τη βραδινή διασκέδαση αλλά και πριν τη δουλειά να τρώνε σουβλάκια για πρωινό στα παραδοσιακά μαγαζιά στα πλακόστρωτα στενά των Σερρών.

Όπως τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», ο ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, Θεόφιλος Ευθυμιάδης, στις Σέρρες πρώτα καθιερώθηκε το σουβλάκι για πρωινό και στη συνέχεια η μπουγάτσα. «Κρεμμύδι, σουβλάκι, γκαζόζα, σερραϊκό πρωινό», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Θ. Ευθυμιάδης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

πηγή: https://www.ertnews.gr/video/serres-i-poli-pou-trone-souvlaki-gia-proino/?fbclid=IwAR1kYzkCYZNjNYofS9QfniFTUS4IKLps4MbEPx5thD2L6tM5r4Kau1M7L2U