Σε κατανυκτική και πένθιμη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την εκκλησιαστική περίοδο που διανύουμε, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύναξη όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου την Πέμπτη 30 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Δασοχωρίου.

Νωρίτερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, όπως προβλέπει το Τυπικό της Εκκλησίας για την Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ.Μακαρίου, ο οποίος προέστη και της συνάξεως αναπτύσσοντας διάφορα πνευματικά, υπηρεσιακά και διοικητικά θέματα.

Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, τρεις εκ των Εφημερίων ανέπτυξαν δεκάλεπτες εισηγήσεις:

α) ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κρίβος, Εφημέριος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου ανέπτυξε το θέμα “Η προετοιμασία του Ναού για τις Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος. Ο ρόλος των Ιερέων και των βοηθών του”

β) ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Πάγκαλος, Εφημέριος του Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Αμμουδιάς ανέπτυξε το θέμα “Η νηστεία της Μ. Τεσσαρακοστής για τον Ιερέα και τους πιστούς Χριστιανούς ως μέσον βοήθειας στην πνευματική προαγωγή της ζωής μας”

γ) ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Διαμαντίδης, Εφημέριος του Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Ροδοπόλεως ανέπτυξε το θέμα “Μέσον και τρόποι πνευματικής καλλιέργειας του Ιερέως και των πιστών κατά την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής”.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες ενόψει των εορτών της Μ. Εβδομάδος και του Πάσχα.

Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μέσα από τον οποίο οι ιερείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να διατυπώσουν προβλήματα και να θίξουν ζητήματα, που αφορούν στην εύρυθμη και υποδειγματική λειτουργία των ενοριών και της Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Πηγή: Romfea.gr

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 2

sinaxi makarios 2

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3

sinaxi makarios 3