Ξεχωριστό χριστιανικό μυστήριο στην Αμμουδιά Σερρών

  •  Με  μπομπονιέρες την Υδρόγειο σφαίρα και το καραβάκι

 

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αμμουδιάς βαπτίστηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου  ο χαριτωμένος γιός  του Έλληνα επιχειρηματία, μετανάστη δεύτερης γενιάς στις ΗΠΑ Θόδωρου Μυγδαλά και της Αμερικανίδας συζύγου του Davis Renee Μυγδαλά.

Η νονά Χρύσα Μαρίνου άψογη στα καθήκοντα της  οδήγησε τον μικρό στο δρόμο της χριστιανοσύνης και της πίστης δίνοντάς του  το όνομα Θωμάς, όνομα του  παππού του (Θωμά Μυγδαλά) από τη πλευρά του πατέρα του.

Πρωτότυπος στολισμός

Ο χώρος της εκκλησίας ήταν πρωτότυπα στολισμένος και οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν διάφορα  γλυκίσματα  ενώ με το άκουσμα του ονόματος τηρήθηκε το έθιμο  από τον πατέρα  Θεόδωρο Μυγδαλά ο οποίος σκόρπισε κέρματα σε ευρώ στα μικρά παιδιά που απολάμβαναν το μυστήριο.

Στιγμές ευτυχίας και χαράς ακολούθησαν στην εκκλησία με ιδιαίτερα συγκινημένους, εκτός από τους γονείς του πατέρα Θωμά Μυγδαλά και Αντωνία Κούλικα,  τον πατέρα της μητέρας  Ruple Harley  και  την  σύζυγο του Carol Harley, την μητέρα  της  Denise Manley με τον σύζυγο της Jim Manley καθώς και την αδελφή της μητέρας Charley Μanley.

Οι  μπομπονιέρες που προσφέρθηκαν, υδρόγειος σφαίρα και καραβάκι ,  ήταν επιλογή των γονέων οι οποίοι έλαμπαν από χαρά και απόλαυσαν την ξεχωριστή ημέρα του γιού τους.

Ολα άψογα

Μετά το πέρας του μυστηρίου ακολούθησε γλέντι στον προαύλιο χώρο  της οικίας του Κώστα Μαρίγκου, που ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος για την περίσταση, με επιλεγμένη μουσική που κάλυψε όλα τα γούστα –  κρατώντας τους πάντες σε εγρήγορση. Εκλεκτό  και το μενού  που επιμελήθηκε  ο γνωστός Αμμουδιώτης επιχειρηματίας του χώρου Κώστας Μαρίγκος.

Η πιο συγκινητική στιγμή

Η πιο συγκινητική στιγμή του παραδοσιακού γλεντιού ήταν όταν ο ευτυχής παππούς Θωμάς Μυγδαλάς χόρεψε, έχοντας στην αγκαλιά τον εγγονό του θωμά, το γνωστό τραγούδι «Στου Θωμά το μαγαζί».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το γλέντι χάρηκαν και οι καλεσμένοι από την Αμερική, οι οποίοι χόρεψαν στους ρυθμούς του Ζορμπά.

Οι ευχές μας να συνοδεύουν τον νεοφώτιστο Θωμά, να μεγαλώσει με υγεία και να τον καμαρώνουν οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες ευτυχισμένοι.

Δ.Ν.

πηγή: https://sertharros.gr/kalokairini-vaftisi-me-mikro-protagonisti-ton-thoma-mygdala/