Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων ενός αλλοδαπού και τριών ημεδαπών προχώρησαν οι αστυνομικοί στην περιοχή των Κερδυλλίων, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Τα τέσσερα άτομα εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών στην επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας μετά τα Κερδύλια, πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης σε αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου (51χρονος αλλοδαπός) δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη, έπειτα από πεζή καταδίωξη και παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Επιπλέον, εντοπίστηκε ένας αλλοδαπός που τράπηκε σε φυγή κατά την ακινητοποίηση του οχήματος και ένας ακόμη εντός του οχήματος, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

 

  • Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 39, 36 και 43 ετών, καθώς διαπιστώθηκε ότι στην Εγνατία Οδό (κόμβο Κερδυλίων) σε ακινητοποιημένο Ι.Χ.Φορτηγό με οδηγό τον πρώτο, βρέθηκαν έξι (6) αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ λόγω έλλειψης καυσίμων, οι έτεροι δύο συνεργοί επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο προσέγγισαν το ανωτέρω φορτηγό και εναπόθεσαν πλησίον δοχείο – μπιτόνι με βενζίνη.