Αναστέλλεται η λειτουργία του-Υπόλογη η επιζήμια Δημοτική Αρχή Χρυσάφη για την απώλεια 2.000.000€

Κολυμβητήριο τσιμεντα 07

Το απόγευμα της Παρασκευής 29/3/2024, τρεις μόλις μήνες μετά την αδειοδότηση και επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, ένα κομμάτι μπετόν (μεγέθους παλάμης) ξεκόλλησε από την κορυφή της στέγης και έπεσε από ύψος 17μέτρων μέσα στην πισίνα!!! Ευτυχώς δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός. Έντρομοι οι υπάλληλοι ειδοποίησαν τον Δήμο Σερρών και με απόφαση της Δημάρχου Βαρβάρας Μητλιάγκα ανεστάλλει άμεσα η λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

Οι βλάβες

Το Σάββατο το πρωί κλιμάκιο αποτελούμενο από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σερρών και τον επικεφαλής αδειοδότησης αθλητικών χώρων κ. Χαράλαμπο Χορταρά επιθεώρησε το κολυμβητήριο και αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του μέχρι να εκπονηθεί ένα σχέδιο που θα διορθώνει τα προβλήματα και θα εγγυάται την ασφάλεια κολυμβητών και εργαζομένων.

Κολυμβητήριο τσιμεντα 02

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή της Βαρβάρας Μητλιάγκα μετά την επιθεώρηση αναφέρεται:

Αναστέλλεται η λειτουργία του κολυμβητήριου – Πρώτο μέλημα η ασφάλεια

Με πρωτοβουλία της δήμαρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα διενεργήθηκε αυτοψία το πρωί του Σαββάτου 30/3/2024, στο κολυμβητήριο Σερρών από την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Κατερίνα Μαρινάκη, τον πρόεδρο της επιτροπής καταλληλόλητας αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας  Χαράλαμπο Χορταρά, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Σάκη Γάτσιο, τον αντιδημάρχο παιδείας και αθλητισμού Παναγιώτη Κεΐσογλου και τον εντεταλμένο σύμβουλο της πολεοδομίας Παύλο Πουλιάκα.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η αποκόλληση μικρού τμήματος επικάλυψης οπλισμού της δοκού στην ανατολική πλευρά που συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής.

Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου μέχρι να διερευνηθούν τα αιτία αποκόλλησης και να αποκατασταθεί η ζημιά.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιωτης Κεΐσογλου «πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια αθλητών και προπονητών. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η αυτονόητη πυξίδα των ενέργειων μας μακριά από μικροπολιτικές και καιροσκοπικές μεθοδεύσεις. Αυτή είναι η δέσμευση της δημάρχου και όλων μας. Με πρωτοβουλία της δημάρχου κινηθήκαμε άμεσα μόλις έγινε γνωστή η αποκόλληση. Ο Σερραϊκός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για την κατάσταση του Κολυμβητηρίου. Δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα».

Η ΕΠΙΖΗΜΙΑ Δημοτική Αρχή Χρυσάφη

Επιζήμια αποδείχθηκε η Δημοτική αρχή Χρυσάφη, αφού όταν ανέλαβε το 2019, βρήκε μεν το κολυμβητήριο κλειστό, όμως υπήρχε εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 2.000.000€, από πρόταση της Δημοτικής Αρχής Αγγελίδη. Επιλογή της ήταν να μεταφέρει 500.000€ που υπήρχαν για το Γήπεδο Σκουτάρεως και να τα χρησιμοποιήσει για να κάνει… μερεμέτια, καταφέρνοντας να ανοίξει το κολυμβητήριο.

Στην συνέχεια, αντί να τρέξει το εγκεκριμένο πρόγραμμα των 2.000.000€ επαναπαύτηκε, χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην διάρκεια του κορωνοϊου, που το κολυμβητηριο ήταν κλειστό για ενάμιση χρόνο. .

Κολυμβητήριο τσιμεντα 01

Αποτέλεσμα πέρυσι τέτοια εποχή το κολυμβητήριο έκλεισε για 15ημέρες λόγω προβλημάτων από αναίτιο σπάσιμο τζαμιών. Επιλέχθηκε ως λύση πάλι η τακτική του… μερεμετιού,!!!

Αποτέλεσμα… νέο λουκέτο στο κολυμβητήριο, με την έναρξη λειτουργίας του τον περασμένο Αύγουστο!!! Το λουκέτο διήρκησε μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν με… χιλια ζόρια η δημοτική αρχή εξασφάλισε τις υπογραφές για να υποβάλλει εκ νέου αίτημα στην Επιτροπή αδειοδότησης, που τελικά έδωσε την άδεια στις 20-12-2023.

Ως αιτιολογία της μη ενεργοποίησης του προγράμματος των 2.000.0000, ο πρώην Δήμαρχος Χρυσάφης επικαλέστηκε την κατασκευή του Κολυμβητηρίου στην Ομόνοια, η οποία όμως είχε και αυτή κολλήσει (Η μελέτη ακόμη δεν ολοκληρώθηκε καθώς ενώ ήταν να παραδοθεί τον Μάιο του 2023, εξαιτίας ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής Χρυσάφη, ο ανάδοχος κήρυξε στάση εργασιών και παράδοση της μελέτης μετατέθηκε για τον Αυγουστο του 2024!!!). Προεκλογικά επικαλέστηκε και την αντίδραση των σωματείων, ότι το κολυμβητήριο θα έκλεινε για 2 χρόνια!!! για να εκτελεστεί το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης. Με αυτή την… λογική και τις …απίστευτες δικαιολογίες, στις 31-12-2023 χάθηκε οριστικά το πρόγραμμα των 2.000.000€, αφού πέρασαν τέσσερα χρόνια απραξίας.

Σημείωση: Τα 500.000€ που πήρε η Δημοτική Αρχή Χρυσάφη το 2019 για έργα συντήρησης, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί αυτά, τέσσερα χρόνια μετά, με συνέπεια ο εργολάβος να κινηθεί δικαστικά !!!

Τώρα καλείται η νέα Δημοτική Αρχή της Βαρβάρας Μητλιάγκα να λάβει για το, επικίνδυνο πλέον, Κολυμβητήριο, που μετρά 50χρόνια ζωής, γενναίες αποφάσεις και να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την ΑΣΦΑΛΗ επαναλειτουργία του.

Το ταμείο του Δήμου καταγράφει απώλειες -2.000.000€ από τις επιζήμιες επιλογές του Χρυσάφη, που βέβαια “Αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος”, όχι όμως και τον λογαριασμό!

Αυτόν τον στέλνει στους Δημότες!

ΠΗΓΗ: https://www.anexartitos.gr/kolymvitirio-serron-apo-tychi-den-ypirxe-traymatismos-fotos