Ο μακρύς κατάλογος όσων είχαν τεθεί σε παρακολούθηση με παράνομα λογισμικά, και όχι μόνο, δεν έχει τέλος. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento αποδεικνύουν αυτό που από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει, ότι δηλαδή η μεταφορά της ευθύνης της ΕΥΠ στον ίδιο τον πρωθυπουργό έγινε για μικροπολιτικούς σκοπούς.

Τα ερωτήματα πλέον πολλαπλασιάζονται και ο πρωθυπουργός που θεώρησε εαυτόν άτρωτο οφείλει πλέον να λογοδοτήσει. Οφείλει να λογοδοτήσει αποκαλύπτοντας όχι μόνο τους λόγους εθνικής ασφαλείας που «επέβαλαν» την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προσώπων και όποιων άλλων αποκαλυφθούν στο μέλλον, αλλά και τα όσα στοιχεία για παράνομες δραστηριότητες πιθανόν συλλέχθηκαν, είτε έχουν σχέση με την εθνική ασφάλειά είτε αφορούν οικονομικές δραστηριότητες.

Εάν υπάρχουν περιπτώσεις διαφθοράς ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, εάν υπάρχουν ενδείξεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ή εξυπηρετήσεις επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό.

Εάν υπάρχουν τέτοια στοιχεία αυτά πρέπει να δοθούν στη δικαιοσύνη. Εάν δεν υπάρχουν και εάν δεν δικαιολογείται η παρακολούθηση Ελλήνων πολιτών, τότε ο πρωθυπουργός είναι θεσμικά κυρίως και δευτερευόντως πολιτικά και ποινικά έκθετος και οφείλει να παραιτηθεί.

Όσοι προσπαθούν ή προσπαθήσουν να συγκαλύψουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, είτε εκβιαζόμενοι από το παρακράτος Μητσοτάκη, είτε για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών, από εδώ  και στο εξής αναλαμβάνουν αντίστοιχες ευθύνες για μια πρωτοφανή εκτροπή, για μια καταφανή αντιδημοκρατική λειτουργία.

Η προστασία της Δημοκρατίας είναι ευθύνη όλων των πολιτών, πολύ περισσότερο όσων εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στη Βουλή ή αναλαμβάνουν καθήκοντα εκτελεστικής εξουσίας.