«– Στην αυριανή απεργία απαιτούμε πάταξη της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας, αυξήσεις μισθών και προστασία της εργασίας»
Να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια και στην υποτίμηση των εισοδημάτων διεκδικούν αύριο όλοι οι Έλληνες πολίτες συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ.

Ο μήνας δεν βγαίνει και καθημερινά αυξάνονται οι οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριων ακόμα και για την κάλυψη των βασικών αναγκών. Το 72% των εργαζομένων δηλώνουν ότι οι μισθοί τους δεν επαρκούν για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του μήνα. Η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ραγδαία φτωχοποίηση γεγονός που μεταδίδεται και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βλέπουν τις πωλήσεις να μειώνονται την ίδια στιγμή που οι οικονομικές τους υποχρεώσεις αυξάνονται και το λειτουργικό τους κόστος πολλαπλασιάζεται.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι βλέπουν τα προϊόντα τους να μένουν απούλητα ή να πωλούνται κάτω από το κόστος, έχοντας να αντιμετωπίσουν και αυτοί τις αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στις ζωοτροφές, τους σπόρους και τα λιπάσματα, αλλά και το μεγαλύτερο κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων βλέπουν τη σύνταξη να εξανεμίζεται στο πρώτο 15νθήμερο χωρίς να έχουν καλυφθεί στο σύνολο οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις τους.

Όλο και περισσότεροι αναγκάζονται να ζητήσουν δανεικά από φίλους και συγγενείς και όλο και περισσότεροι είναι αναγκασμένοι να αρνούνται την οικονομική βοήθεια προς τους οικείους τους γιατί ούτε και αυτοί μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το κόστος ζωής.

Την ίδια στιγμή, οι «γαλάζιες ακρίδες» λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία και υποβαθμίζουν κάθε αποκούμπι του δημόσιου κοινωνικού κράτους όπως τα Νοσοκομεία με σκοπό τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας αποτύχει σε όλους τους τομείς καλεί τον ελληνικό λαό να προσαρμοστεί στην ακρίβεια. Επιβάλλει σε όλους μας να πληρώνουμε τα καρτέλ της ενέργειας και των καυσίμων, να αποδεχτούμε ως ανυπέρβλητη την ακραία κερδοσκοπία των μεσαζόντων, να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχουν λύσεις και ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να χρηματοδοτούμε τον πλουτισμό των γαλάζιων golden boys αποδεχόμενοι την προοπτική της φτωχοποίησης.

Απέναντι σε αυτή την τραγικά ανίκανη κυβέρνηση στέλνουμε αύριο το μήνυμα ότι υπάρχουν λύσεις δικαιοσύνης για τον ελληνικό λαό.
Διεκδικούμε γενναίες αυξήσεις μισθών, κανόνες για τη λειτουργία της αγοράς, τερματισμό της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, στήριξη των εισοδημάτων και αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης.