Συνεχίζει τις περιοδείες του ο «Εθνικός Περίγελος» διαφημίζοντας το καλάθι του νοικοκυριού και τις μεγάλες αλυσίδες super market, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι καταναλωτές διαπιστώνουν καθημερινά νέες αυξήσεις στα βασικά προϊόντα διαβίωσης.

Η πεποίθησή του μάλιστα ότι ο ελληνικός είναι αδαής και θα πιστέψει ό,τι και αν του «σερβίρει» ο αλαζόνας Υπουργός, με θράσος ισχυρίζεται ότι η συνολική αξία του «καλαθιού» παραμένει σταθερή.

Για κακή του όμως τύχη, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο Φεβρουάριος είναι ο ενδέκατος συνεχόμενος μήνας που παρατηρείται πτώση των διεθνών τιμών τροφίμων, μετά την εκτίναξή τους όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση, που ως συνήθως, δεν έβλεπε καμία κυβερνητική ευθύνη στην προγενέστερη του πολέμου ακρίβεια «χρεώνοντας» στη Ρωσία τον αλματώδη πληθωρισμό, κάνει πώς δεν βλέπει ότι οι διεθνείς τιμές τροφίμων τον Φεβρουάριο ήταν 19% χαμηλότερες από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ταυτόχρονα, οι διεθνείς τιμές φυσικού αερίου όπως και οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έχουν αποκλιμακωθεί σημαντικά μετά την εκτίναξή τους το Μάρτιο του 2022, λόγω του πολέμου.

Στην Ελλάδα όμως της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, οποιαδήποτε άνοδος των διεθνών τιμών περνάει ταχύτατα στον καταναλωτή, η πτώση όμως των διεθνών τιμών δεν επηρεάζει ούτε κατ΄ ελάχιστο τις τιμές.

Είναι σαφές ότι στη χώρα μας λειτουργούν καρτέλ αισχροκέρδειας που απομυζούν τα εισοδήματα των Ελλήνων. Η ακρίβεια οφείλεται στην κυβερνητική πολιτική του κ Μητσοτάκη, ο οποίος αφήνει ανενόχλητα τα μεγάλα οικονομικά  συμφέροντα να αισχροκερδούν και ταυτόχρονα αφήνει απροστάτευτα τα δημόσια ταμεία από την επιδρομή των γαλάζιων ακρίδων και των γαλάζιων golden boys.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει όμως τους υπεύθυνους για την φτωχοποίησή του και στις εθνικές εκλογές που έρχονται θα επιλέξει την πτώση της κυβέρνησης για να ασκηθεί η προοδευτική και κοινωνικά δίκαιη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα οδηγήσει και στην πτώση των τιμών και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης

Ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να απαλλαγεί από τον βόρβορο του κ Μητσοτάκη και του θιάσου που τον περιβάλει. Η κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας είναι το συλλογικό καθήκον που θα αναλάβει ο ελληνικός λαός απαλλάσσοντας τον τόπο από αυτούς που προσβάλουν καθημερινά τη νοημοσύνη και την κοινή λογική των πολιτών.