🎙🎙Συνέντευξη του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, στη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου για την εφημερίδα το Μανιφέστο (25/10/22):
▪▪▪▪
«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποτυγχάνει συστηματικά να λύσει προβλήματα και να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ελληνικού λαού»

👇👇🏿👇🏼

🔴 Τι συμβαίνει στον ΕΦΚΑ, κύριε Αβραμάκη; Πόσο έχουν κοστίσει στους συνταξιούχους τα λάθη για την παράλληλη ασφάλιση;

▶Το Υπουργείο Εργασίας μετά τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες να επιταχύνει τις διαδικασίες απονομής συντάξεων καινοτομεί θεσπίζοντας τις «συντάξεις στο περίπου» με θύματα και πάλι τους συνταξιούχους και ειδικά όσους έχουν παράλληλη σύνταξη. Τα λάθη που έχουν γίνει στερούν από πολλούς συνταξιούχους σεβαστά συντάξιμα ποσά και είναι άγνωστο πότε θα διορθωθούν για να αποδοθεί η σωστή σύνταξη στους δικαιούχους. Στοιχεία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε για το κόστος που πληρώνουν οι συνταξιούχοι ούτε για το κόστος που θα κληθεί στο μέλλον να πληρώσει ο ΕΦΚΑ. Σε κάθε περίπτωση οι συνταξιούχοι πληρώνουν καθημερινά τις αλχημείες της κυβέρνησης στο συνταξιοδοτικό ενώ έχουν χάσει τουλάχιστον τρία δις ευρώ από την κατάργηση της 13ης σύνταξης που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις υποσχέσεις κατάργησε η ΝΔ. Άξια αναφοράς επίσης είναι και η απίστευτη κοροϊδία των συνταξιούχων για τα αναδρομικά που δεν πρόκειται να αποδοθούν στο σύνολο των συνταξιούχων ούτε στο ακέραιο των ποσών που επιδίκασε η δικαιοσύνη.

🔴 Γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και υπογράψατε σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς;

▶Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο αριθμός των ακινήτων που εκποιείται έχει τριπλασιαστεί το 2022. Σε αυτά τα ακίνητα περιλαμβάνονται όλο και περισσότερες πρώτες και μοναδικές κατοικίες. Οι δανειολήπτες καταθέτουν τα χαρτιά τους για να γίνει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση χρεών αλλά αυτές οι αιτήσεις απορρίπτονται αφού λιγότερο από 3% των ενδιαφερόμενων καταφέρνει να κάνει ρύθμιση. Τα κόκκινα δάνεια έχουν γίνει πεδίο ακραίας κερδοσκοπίας από τα fund που τα έχουν αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές και ζητούν πολλαπλάσιο αντίτιμο ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν τεράστια ακίνητη περιουσία. Ο νέος πτωχευτικός φέρνει σε αδιέξοδο όλο και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις την ίδια στιγμή που αποτελεί πηγή ακραίου και γρήγορου κέρδους για εταιρίες ξένων κυρίως συμφερόντων.

🔴Συμφωνείτε με το αίτημα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης;

▶Η επιθετικότητα της Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι παράνομες ενέργειες του Ερντογάν και κυρίως η τουρκολιβυκή συμφωνία πρέπει να αναχαιτιστεί, όχι απλώς στα λόγια αλλά στην πράξη. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα έχει ήδη καθυστερήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μιλιά νοτίως και ανατολικά της Κρήτης. Πρόκειται για ένα κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου το οποίο πρέπει να ασκηθεί άμεσα πριν η προκλητική πολιτική της Τουρκίας δημιουργήσει στην περιοχή τετελεσμένα για να θέσει σε διαπραγμάτευση τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα της χώρας και του ελληνικού λαού.

🔴Υπάρχει εμπλοκή κυβερνητικών βουλευτών με κόκκινα δάνεια, όπως κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης;

▶Ένας κυβερνητικός Βουλευτής φαίνεται να εμπλέκεται σε τέτοιου τύπου επαγγελματικές δραστηριότητες μέσω επιχειρήσεων εντός και εκτός Ελλάδας. Πέρα από τα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν, τίθενται και σοβαρά ζητήματα για την εξεύρεση από τον Βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ κ.Α.Πάτση, του ποσού των 4,3 εκατ. ευρώ με τα οποία εξαγόρασε κόκκινα δάνεια συνολικής αξίας 63 εκατ. ευρώ. Παράλληλα φαίνεται ότι παρέλειψε να αποτυπώσει ορθά στο πόθεν έσχες του τις εταιρίες ιδιοκτησίας του. Ο σύντροφος Πολάκης ανέδειξε το συγκεκριμένο ζήτημα και πλέον, μετά την αποπομπή του Βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αναμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης δεδομένου ότι σε μια τουλάχιστον εταιρία, φαίνεται να συμμετέχει και η σύζυγος του Υπουργού Δικαιοσύνης με ποσοστό 30%. Άγνωστο επίσης παραμένει εάν τα αρμόδια όργανα της ΝΔ γνώριζαν για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες του Βουλευτή ή το πληροφορήθηκαν από τον κ Πολάκη. Εάν η αποπομπή του Βουλευτή έγινε λόγω των καταγγελιών που είδαν το φως και όχι για την ουσία της υπόθεσης, η ΝΔ και προσωπικά ο κ.Μητσοτάκης παραμένει έκθετη στα μάτια όλων.

🔴Μπορούν να συνδυαστούν οι διαφορετικές τάσεις που εκφράζονται στον ΣΥΡΙΖΑ εάν σάς εμπιστευθεί η κοινωνία τη διακυβέρνηση της χώρας;

▶Τα ζητήματα αυτά έχουν λήξει για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά και την ολοκλήρωση του Συνεδρίου. Δεν υπάρχουν τάσεις που να αμφισβητούν τους πολιτικούς στόχους και το προγραμματικό πλαίσιο επιστροφής στη «δικαιοσύνη παντού» που προτάσσουμε και με το οποίο καλούμε τον ελληνικό λαό να μας αναθέσει την ευθύνη διακυβέρνησης. Οι όποιες διαφορές προσέγγισης υπάρχουν αφορούν στον τρόπο επίτευξης του πολιτικού στόχου και προκύπτουν στα θεμιτά πλαίσια αναζήτησης των βέλτιστων στρατηγικών. Η πολυφωνία και ο διάλογος μέσα σε ένα δημοκρατικό κόμμα δεν αποτελούν τροχοπέδη αλλά αντίθετα δίνουν ώθηση και μεγαλύτερη πολιτική δύναμη. Το ότι ορισμένοι προσπαθούν να αναδείξουν εσωτερικά προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνοντας πολλές φορές την τρίχα τριχιά, είναι κάτι αναμενόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν φοβάται τη Δημοκρατία. Αντίθετα αγωνίζεται για περισσότερη Δημοκρατία στο κόμμα, στην κοινωνία, στην οικονομία.

🔴Σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι Σέρρες, με το υψηλό κόστος της ενέργειας;

▶Ο Νομός Σερρών όπως και ολόκληρη η χώρα βρίσκονται σε απόγνωση από το κόστος της ενέργειας και τον πληθωρισμό. Το πρόβλημα σε εμάς είναι ίσως μεγαλύτερο λόγω της υπερβολικά υψηλής ανεργίας και του ότι είμαστε ένας αγροτικός Νομός. Αγρότες και κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να πολλαπλασιάζεται, χωρίς να μπορούν να μετακυλήσουν το σύνολο του κόστους στα προϊόντα. Η αποψίλωση επίσης του Νομού Σερρών, ιδίως των κωμοπόλεων από υπηρεσίες, η αποδυνάμωση ή η κατάργηση περιφερειακών δομών υγείας, η κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ, το κλείσιμο των τραπεζών αναγκάζουν τον πληθυσμό να μετακινείται δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά στερώντας ακόμα περισσότερα χρήματα από τους κατοίκους. Η πληθυσμιακή αποψίλωση που υφίσταται ο Νομός Σερρών πρέπει να αντιστραφεί μέσω ενός αναπτυξιακού προγράμματος ειδικά για την περιοχή μας, ικανού να συγκρατήσει πληθυσμό και να προσελκύσει νέους κατοίκους.