Λευτέρης Αβραμάκης: «Στον Έβρο τα γερμανικά Marder παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για αντικατάσταση με αυτά των τεθωρακισμένων που έφυγαν από τα νησιά για την Ουκρανία»

 

Για μια ακόμη φορά, κατά την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου στην Αθήνα, ο ελληνικός λαός μαθαίνει από τις απαντήσεις του ξένου ηγέτη τι ακριβώς συμβαίνει με τις προσωπικές συμφωνίες του πρωθυπουργού για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Από την κοινή συνέντευξη τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Γερμανού Καγκελάριου ενημερωθήκαμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέλνει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας ότι είχε ολοκληρωθεί η στρατιωτική βοήθεια με την αποστολή των τεθωρακισμένων που έφυγαν από τα νησιά για την Ουκρανία.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα που θα ερχόταν ως αντικατάσταση για τον οπλισμό που στέλνει η χώρα μας στην Ουκρανία, εκτός του ότι έρχονται καθυστερημένα, δεν θα τοποθετηθούν στα νησιά που αποδυναμώθηκαν σε μια κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα περίοδο αλλά θα κατευθυνθούν στον Έβρο.

Το πλέον όμως επικίνδυνο αυτή τη φορά είναι ότι ο μόνιμα ανεύθυνος πρωθυπουργός που είχε δεσμευτεί προσωπικά για την αντικατάσταση του συνόλου του οπλισμού των νησιών, υποστήριξε ότι η τοποθέτηση των γερμανικών Marder στον Έβρο γίνεται καθ΄ υπόδειξη της στρατιωτικής ηγεσίας.

Είναι πρωτοφανές, ο άμοιρος ευθυνών σε όλα τα θέματα πρωθυπουργός, να «χρεώνει» στην στρατιωτική ηγεσία μια απόφαση που φαίνεται να καλύπτει το αίτημα Ερντογάν (και όχι μόνο) για αποστρατικοποίηση των νησιών.

Ο μοιραίος, άβουλος και ευθυνόφοβος πρωθυπουργός διαπράττει ένα σφάλμα τεραστίων διαστάσεων εμπλέκοντας κατ’ αρχήν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αποφάσεις που ο ίδιος λαμβάνει εν κρυπτώ και αφορούν δυστυχώς στην αποστρατικοποίηση των νησιών.

Αυτή καθ΄ αυτή τέλος η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, να προβεί τελικά στην σταδιακή απομάκρυνση κρίσιμου για την άμυνα των νησιών οπλισμού και στη μη αντικατάσταση από όπλα αντίστοιχης αξίας και αποτελεσματικότητας, σε μια περίοδο μάλιστα όξυνσης της επιθετικότητας και των προκλήσεων από την Τουρκία είναι παράλογη και επικίνδυνη.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, δηλαδή η εμμονή του πρωθυπουργού να ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική και εξοπλιστικά προγράμματα, η πολιτική απόφαση αποστολής στρατιωτικού οπλισμού από τα νησιά στην Ουκρανία και η μη αντικατάστασή αυτού του οπλισμού και η προσπάθεια απόδοσης των ευθυνών για αυτές της αποφάσεις στην στρατιωτική ηγεσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο πρωθυπουργός κινείται σε επικίνδυνες ατραπούς για την εθνική μας άμυνα και τα εθνικά μας συμφέροντα.