(Φωτογραφία Ειρηνοδικείου Ροδολίβους: Δημήτρης Μουρατίδης)

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Κώττα για την ιστοσελίδα Infonews24.gr

Άσχημα είναι τα «μαντάτα» από το «μέτωπο» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο προσανατολίζεται στην επιβολή ενός νομοσχεδίου τύπου «Καλλικράτη», για τις υπηρεσίες της δικαιοσύνης. Κοινώς, κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο Infonews24, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, αν και είναι ακόμη νωρίς, υπάρχουν σκέψεις και φαίνεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο κλείσιμο των Ειρηνοδικείων Νιγρίτας και Ροδολίβους.

«Όχι άμεσα, φαίνεται ότι αυτό θα γίνει τον Φεβρουάριο με νομοσχέδιο. Μέχρι τότε θα προσπαθήσουμε να διαβουλευτούμε με τον υπουργό. Ίσως σωθεί το Ειρηνοδικείο Σιντικής» δήλωσε ο κ. Καρίπογλου, ο οποίος ανέφερε και τον προβληματισμό του για το μέλλον του Πρωτοδικείου Σερρών, καθώς υπάρχει η σκέψη για υποβάθμιση όλων των περιφερειακών Πρωτοδικείων και αντίστοιχα για αναβάθμιση των Πρωτοδικείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

«Το κράτος θέλει να συγχωνεύσει υπηρεσίες για να εξοικονομήσει υποτίθεται πόρους, μην υπολογίζοντας ότι δεν μπορεί ο πολίτης να μετακινείται, γιατί είναι ένα κόστος. Εννοείται ότι θα αντιδράσουμε» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου.

Πηγή: infonews24.gr