Τίμησαν την Επέτειο του ΟΧΙ οι κάτοικοι του Δήμου Σιντικής. Η έδρα του Δήμου, το Σιδηρόκαστρο, κατακλύστηκε από κόσμο, που έσπευσε να παρακολουθήσει την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και των πολιτιστικών συλλόγων.

«Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος, που οι δημότες μας σε ολόκληρο τον Δήμο, συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις και τιμούν το Έπος του ’40 και τον αγώνα των προγόνων μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Η Εθνική μας επέτειος ας λειτουργήσει ως έμπνευση και κίνητρο, ώστε να αποδείξουμε, αν χρειαστεί, για μία ακόμη φορά, ότι θα είμαστε ενωμένοι απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία», τόνισε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2022 με τη Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ.Μακάριο, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Ιντζές.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων, ενώ ο κ.Δομουχτσίδης κατέθεσε στεφάνι και στο μνημείο πεσόντων Σιδηροκαστρινών 1940-1942, που βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση, που ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα. Μαθητές σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, παιδιά των ΚΔΑΠ και μέλη πολιτιστικών συλλόγων παρήλασαν με περηφάνια στην κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.